Hem » Fiffiga recept » Barnkrubb, Fiffiga recept, Mitt liv » Piffiga grönsaksbiffar

Piffiga grönsaksbiffar

Vår son är inne i ett utvecklingssteg där han inte vill äta om han inte får äta själv, också än så länge som tur är dvs vi får mata honom med burkmat samtidigt som han plockar med något. På grund av detta så kände jag att jag ville ha lite bättre alternativ än bröd och majs, så jag surfade fram ett recept på grönsaksbiffar på den goda barnmaten och anpassade lite efter mitt kylskåp och tips på sidan:

Blomkålsplättar (ca 20 st små plättar) (Blev ju broccoli & morotsplättar för oss)

400 g ekologisk blomkål (ca ett halvt huvud) (250g färsk broccoli, 2 medelstora morötter)
2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt kokosmjöl (jag tog vetemjöl, men kokos är glutenfritt)
2,5 dl riven ost (blanda gärna mild och smakrik ost)
1/2 dl riven parmesan (hade ingen så tog mer vanlig istället)
1 msk finhackad ekologisk basilika (jag hade bara torkad)
1 tsk ekologisk oregano
1 krm malen vitpeppar
2 msk ekologiska sesam- eller linfrön (kan uteslutas)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och hacka blomkålen (broccoli/morötterna). Koka/ångkoka den mjuk och stompa den till ett mos med en potatisstomp, alternativt mixa till en puré beroende på vilken konsistens du vill ha i plättarna – helt släta eller med lite bitar.

Vispa upp äggen i en skål tillsammans med örterna och peppar. Rör sedan ner blomkål, ost, kokosmjöl och frön till en jämn men lite lös smet. Den ska gå att forma med händerna till små plättar.

Klä en plåt med bakplåtspapper och forma små plättar med händerna (Jag klickade ut med en sked) – ca femton till tjugo stycken beroende på hur stora du vill ha dem.

Grädda ca 10-12 minuter i mitten av ugnen, vänd alla plättar och grädda dem lika länge till på andra sidan (eller tills de har fin färg).

Biffarna blev riktigt piffiga och goda faktiskt, lite osalta för en vuxen kanske men Elliott kastade sig över en första liten smakbiff, perfekt, nyttig och enkel plockmat!

20140409-190154.jpg

Inga kommentarer to “Piffiga grönsaksbiffar”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)