Hem » Mitt liv » Morrrrrr

Morrrrrr

Lyssnar på Vakna med NRJ (ett morgonradioprogram) där Titti vill uppmärksamma att nästa vecka (minns inte vilken dag) så har Sveriges skolungdomar startat en kampanj som uppmanar alla att bära mjukisbyxor denna dag. Nu vet jag ju inte riktigt alla detaljer kring kampanjen men Åh va bra tänker jag spontant, en vilja att bojkotta all utseendefixering och omöjliga krav som ställs på ungdomar. Härligt, fräscht och moget initiativ från ungdomarna.

MEN naturligtvis så spårar diskussionen på NRJ ur och börjar handla om vad som är och inte är sexigt, Roger tycker man högst får bära mysbyxor en gång i veckan och folk får ringa in och berätta vad de tycker är mest osexigt i klädväg och följdfrågan är vad som istället är sexigt. Jag känner bara hur trött jag blir, det handlade väl för fan inte om att göra mjukisbyxan sexig!!! Tvärtom, vad jag förstår, handlar det ju om att en dag få komma bort från dagens utseendefixering! Snacka om att sexualisera och göra något bra till något ytligt. Jag blir så trött och tänker vilka dåliga förebilder dessa morgonpratare är och va tråkigt det är då de ungdomar som lyssnar på programmet kommer att påverkas negativt, de kanske tänkte delta i mjukisdagen och så handlar det plötsligt om vad som är sexigt.

Kan man göra annat än att sucka?!

Inga kommentarer to “Morrrrrr”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)