Hem » Fiffiga recept, Matigt » Kycklingpaj med ajvar och fetaost

Kycklingpaj med ajvar och fetaost

Mycket god kycklingpaj som gjorde succé på en mammaträff, orginalreceptet kommer från Mumsfillibaba men jag har självklart anpassat det efter vad som fanns i vår kyl:

Ingredienser:
125 g smör
3 dl vetemjöl (jag tog 2dl vetemjöl och 1dl grahamsmjöl för att få pajskalet lite matigare och nyttigare)
1 msk kallt vatten
2-3 kycklingfiléer
10 cm purjolök (hade ingen så det blev en gullök istället)
1 röd paprika
1 dl ajvar
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt och peppar
1 mozzarelaboll (jag tog ett paket fetaost)
riven parmesanost (jag använde vanlig hårdost som jag rev, edamer tror jag det var)

Gör så här:
Blanda ihop smör, vetemjöl (grahamsmjöl) och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.

Skär kycklingen i strimlor och bryn i smör. Krydda med salt och peppar.

Strimla (purjo)löken och skär paprikan i bitar. Fräs tillsammans med kycklingen en kort stund. Lägg allt i pajskalet.

Vispa ihop creme fraiche, ajvar och ägg. Häll blandningen över kycklingen. Tärna mozzarellan (smula fetaosten) och strö över pajen tillsammans med (parmesan)osten.

Grädda pajen på 200 grader i ca 35 minuter.

Servera med sallad.

20140102-175515.jpg

One Comments to “Kycklingpaj med ajvar och fetaost”

  1. Mmmm ska faktiskt ta och göra den här imorgon 😉

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)