Hem » Fiffiga recept, Matigt » Kycklinggryta med sambal och kardemumma

Kycklinggryta med sambal och kardemumma

En rätt att spara, inspirerad av något mamma bjöd på:

20130620-191057.jpg

Ingredienser:
Kyckling
Gullök
Vitlök
Champinjoner
Crème fraîche

Sambal oelek
Salt & peppar
Kardemumma
Mushroom soy sauce

Gör så här:
Stek först kycklingen så att den blir lite brun, salta och peppra. Tillsätt finhackad gullök och pressad vitlök. Stek lite och lägg sedan i ( de på lämpligt sätt hackade) champinjonerna. Fräs ihop lite och tillsätt sedan crème fraîche så att det blir såsigt. Smaksätt med lagom mängd soya och lagom mängd sambal(inte mer än en tesked till att börja med). Blanda i en rejäl nypa kardemumma. Koka ihop i ett par minuter så att kycklingen mjuknar en aning.

Smaka av med salt och peppar. Servera med ris (eller vilket annat gryn som helst) och grönsallad.

MumsMums

Inga kommentarer to “Kycklinggryta med sambal och kardemumma”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)