Hem » Fiffiga recept, Matigt » Avokado och fetaostsås

Avokado och fetaostsås

Fiffiga recept

När vi var uppe i Sundsvall sist så grillade vi med en kompis, Hanna, hennes karl Fredrik och deras lilla Ellen, och deras grannar, Sara och Donny med fam. Alla bor f.ö i Bosvedjan, vårt soon to be hood :-) Sara hade i alla fall gjort en helt suveränt god sås till som Stefan efterskapade, mer eller mindre efter eget huvud, till kvällens middag (rotfrukter i ugn och stekt fläskytterfilé med sallad såklart).

Så gott och enkelt, måste förevigas på bloggen. Proportionerna mellan ingredienserna var inget han direkt mätte så de får ni själva uppskatta efter tycke och smak. Ett tips är att fundera på är hur mycket avokado man vill att det ska smaka och därefter anpassa mängden yoghurt.

Ingredienser:
Två avokado
Ca ett halvt paket fetaost på 150g
Turkisk yoghurt
Lite lättmajonäs (det tror jag inte Sara hade i sin, men Stefan tog det för att bryta av det ibland väldigt syrliga i yoghurten
Vitlök
Salt och peppar

Smula fetaosten, görs enklast med en gaffel, mosa avokadon och blanda med pressad vitlök, yoghurt och lite majo. Salta och peppra lagom.

Passar utmärkt till det mesta i matväg skulle jag tro.

Inga kommentarer to “Avokado och fetaostsås”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)