Hem » Bullen i ugnen, Mitt liv » Vilken dag!

Vilken dag!

Oj vilken dag jag haft!

Bakgrund: i fredags när jag på kvällen låg och slumrade i soffan så började jag plötsligt hosta. Ingen avgrundshosta eller sådär öronbedövande som pappa hostar när han är ynklig och sjuk, jag hostade lite helt enkelt. Efteråt så får jag en ihållande smärta i höger lunga och på en punkt i ryggen på höger sida, jobbigt men inget mer med det. Kände heller inget på lördag då jag vaknade eller under dagen men på kvällen efter vi käkat på O’learys i glada vänners lag så börjar jag hosta och får samma smärta igen, då börjar jag ana ugglor i mossen men ältar inget vidare och somnar gott. Under söndagen så gör det ont när jag hostar, men inte så farligt men mot eftermiddag kväll så känner jag att jag nog kommer bli sjuk.

Imorse: när jag vaknade så kände jag mig lite knepig men inte så att jag behövde vara hemma från jobbet. Vi knallar mot tuben och jag märker att det är jobbigt att gå, svårt att få luft, jag hostar och även fast jag inte tokhostar så gör det ont i lungor och luftrör. Då bestämmer Stefan att jag ska gå till vårdcentralen, helt sjukt att man är så velig att man behöver någon som säger åt sig ”Men jag känner mig inte så sjuk och har ingen feber” bla bla

På VC går det som tur är fort, jag får en akuttid efter bara en halvtimme. Väl inne hos doktorn, efter att jag dragit min story och hon frågat frågor, så finns det två alternativ antingen är det en förkylning eller en propp i lungan… EN PROPP I LUNGAN va! Tänker jag, samtidigt som jag till det yttre är coollugn. Doktorn mäter mina ben, så att det ena inte är tjockare än det andra och jag får ett stick i fingret mm av en annan sköterska. Alla dessa tester och prover visar inte propp, men eftersom jag inte har några andra direkta förkylningssymptom och har en bulle i ugnen så vill hon skicka mig till medicinakuten på St Göranssjukhus. Better safe than sorry liksom, jag få tom åka taxi.

Känner mig något nervös i det läget.

Kl10 på St Görans får jag komma in på akuten, vilken är som ett avsnitt ur ER med sjuka till höger och vänster och sköterskor och doktorer springandes runt men tyvärr utan George Clooney, en första bedömning görs där jag får prata med en läkare samtidigt som en sköterska tar blodtryck, temp, knackar mig på nyckelbenen mm. Här går det undan tänker jag och får sätta mig i ett väntrum… suck tiden går, jag är för trött för att läsa, inte ens jewel mainia går. Så jag lägger bak huvudet och somnar. En och en halv timme senare får jag träffa en doktor och dra min story osv. Sen är det dags för en massa tester igen och ett EKG.

Tillbaka i väntrummet… ca en timme senare, ett till blodprov. Klockan är då 13:20 och Bullen tycker det är dags för lunch, så jag släpar mig ut till någon form av cafeteria och äter microlasagne.

Tillbaka i väntrummet. 14:20 får jag prata med doktorn igen som glädjande kan meddela att det inte rör sig om någon propp… Phu! Och att vi hade lite tur, det finns något blodprov man kan göra för att se blodpropp men det värdet kan också vara förhöjt när man är gravid. Mitt värde var inte förhöjt så de kunde med säkerhet säga: ingen propp och jag slapp gå vidare i karusellen med röntgen och vem vet vad.

Nuläge: så nu ligger jag äntligen hemma i soffan. Jag hade en sjukresa hem också, som jag dock behövt betala för så jag tog tuben. Vilket var bra eftersom jag då märkte att bara för att jag inte har en propp så betyder det inte att jag är frisk. Jag hostar fortfarande så att det gör ont i luftrör och lunga så fort jag anstränger mig. Det blir alltså soffläge för mig imorgon också.

Där har ni min galna dag. Jag är helt slut, nu ska jag nog sova lite.

Men först posta lite bilder:

Jag fick order om en magbild

20130325-162515.jpg

Och så måste jag visa vårt fina påskris, vi åker ju uppåt över påsk så vi tjuvstartar lite med pyntet redan nu

20130325-161600.jpg

One Comments to “Vilken dag!”

  1. Usch, läskigt! Man hinner ju bli lite nervig sådana gånger :( skönt att det var ok iaf. Krya på dig!

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)