Hem » Bullen i ugnen, Mitt liv » Sportlov

Sportlov

27 februari 2013

SPORTLOV! Åh så skönt, jag behöver verkligen vila, jag och min tjocka mage. Rullar in i vecka 18, med betoning på rullar. Börjar känna mig riktigt rund om magen, den börjar liksom bli stenhård. Det känns som att det växer väldigt fort nu och jag vet att den kulan jag har nu är ungefär som en tonårsmage i jämförelse med vad som komma skall. Det är mysigt i alla fall, även om det börjar bli lite jobbigt att ligga på mage och snart får eller kanske snarare bör jag inte ligga på rygg. Tydligen trycker livmodern på någon nerv som gör att man kan svimma om man ligger på rygg, jag som alltid somnar på rygg. Jag har för ändamålet beställt en gravidkudde (och en amningskudde för senare bruk) på Blocket, det är som en lång lite lätt c-formad korv (tror jag, har ju aldrig sett en i verkligheten). Den ska i alla fall göra så att man bekvämt kan sova på sidan.

En bild på kulan, det ser märkligt nog ut som att jag svankar jättemycket men jag gör faktiskt inte det:

bild

Blocket kommer nog bli en trogen vän nu framöver, Blocket och div. Erikshjälpar/loppisar. Jag har en kompis, Hanna, som fick en liten tös, Ellen, i somras och hon är så inspirerande med alla sina loppisfynd och klädbytardagar. Bebisar och barn är så utrustningskrävande och man behöver faktiskt inte köpa allt nytt, det är både mer ekonomiskt och miljövänligare att köpa begagnat.

Apropå utrustning så är det snart dags att ge sig in i barnvagnsdjungeln, inte det lättaste. SÅ svårt och hiskeligt dyrt, vi kommer definitivt att köpa en begagnad. Finns ingen anledning att köpa en för sextusen på Babyboom när man kan köpa den för tre på Blocket. Tyvärr gör det dock djungeln lite större och snårigare, har en lite plan om att köpa den här nere Stockholm också eftersom att utbudet är större. Vojne vojne.

En STOR nyhet förresten, vi har köpt lägenhet i Sundsvall! Hur kul som helst och helt sjukt konstigt. Vi höll ju på att buda på en i Kovland, men säljaren hörde aldrig av sig så i onsdags förra veckan gick jag in på Hemnet i vanmakt och hittade vips en 4a i Bosvedjan. Visning på fredagen, som min ängel till pappa gick på, och budgivning hela helgen. I måndags blev det klart och igår skickade vi upp påskrivna papper. Snabba ryck! Den blev tyvärr ganska så dyr och vi måste måla/tapetsera/lägga golv men det känns sjukt bra. Nära stan och nära mamma och pappa som bor upp för backen bara. Hanna, hon med loppisfynden, hennes man Fredrik och lilla Ellen bor också i Bosvedjan så vi har en bebiskompis i gångavstånd. Saker och ting börjar falla på plats och det känns bra, jag längtar efter att flytta upp och efter att vår lillbulle ska komma ut.

För att tala om något helt annat så var jag med om något väldigt märkligt igår på bussen hem från Husbybadet. Jag var där med Ida och lille Samuel, vi hade det supermysigt i plasken och jag gick all in med fikakorgen. Samuel uppskattade mitt val av fika väldigt mycket, Ida också för den delen men Samuel liksom gluffsade i sig.

Men tillbaka till min märkliga upplevelse. Jag sitter på bussen, som var ganska full när jag klev på, på sätena i ”barnvagnsdelen” bredvid en kvinna som har en fullproppad ”dra-mat”. Jag hade druckit en Festis på busshållplatsen som nu är tom men jag är på tok för lat för att resa på mig och slänga den. Efter ett tags åkande så kommer en kvinna (ca 40-45år) bakifrån bussen, pekar på min Festis och adresserar mig ”Skulle jag kunna få lite, jag har lite” Harkel och pekar på sin hals. Jag blir lite chockad men säger att den är tom, varpå hon säger att det gör inget. Mitt nästa steg skulle då ha varit att säga att jag har en oöppnad i min kylbag, men då har kvinnan som sitter bredvid mig börjat rota i sin dra-mat på ett sätt som tydligt indikerar att hon tänker ge den törstiga kvinnan något, så jag låter min kommentar om min oöppnade Festis bero.

Man kan tydligt se kvinnan med dra-matens varor eftersom de inte ligger i några påsar, överst ligger två blomkålshuvuden. Kvinnan som är törstig ser detta och börjar bryta blasten av dessa blomkålshuvuden och tackar samtidigt nej till den Ramlösa som dra-maten kvinnan just hittat och erbjuder. Den törstiga kvinnan säger ”Jag dricker inte Ramlösa men det här är gott” och fortsätter bryta blast som hon knaprar på. Sen går hon vidare i bussen, sätter sig längst fram och lägger upp fötterna på stången framför sig. Jag och kvinnan med dra-maten bara tittar på varandra, vad hände liksom. Mycket märkligt beteende.

Nu ska jag göra något annat än att skriva så att ni får skavsår i ögonen. Jag har förresten fixat länken i förra inlägget med Bullens hjärtljud, så den ska fungera bättre nu. Ciao Ciao

One Comments to “Sportlov”

  1. Snart dags för ultraljud då! Spännande! Grattis till lägenheten! 😆

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)