Hem » Fiffiga recept, Matigt » Tacogratäng med philadelphiaost

Tacogratäng med philadelphiaost

Fiffiga recept

Ojoj vad många recept det blivit nu på bloggen. Här är ett till mycket gott och enkelt middagsrecept. Det var min kompis Ida, hon med underbare lille Samuel, som bjöd oss på detta för några månader sedan. Jag är ju personligen väldigt förtjust i philadelphiaost i mat, vare sig det är i för-, huvud- eller efterrätt, så denna gratäng föll mig verkligen i smaken och fick bli dagens middag.

Ingredienser:

  • 400 – 600g köttfärs
  • En påse tacokrydda
  • 200g philadelphiaost (jag provade med 5% vilket gick toppen)
  • 2dl creme fraiche  (jag använde lätt creme fraiche)
  • Lagom mycket riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med att bryna färsen och tillsätt tacokryddan, här kan man med fördel dra några varv med pepparkvarnen. I tacofärsen kan man också fräsa med lite vad man känner för, vi hade i majs. Jag kan tänka mig att champinjoner och/eller paprika skulle vara väldigt gott. Blanda creme fraichen och philadelphian i botten på en gratängform. Bred sedan ut den relativt torra tacofärsen, den ska alltså inte vara såsig, och strö över lagom mycket riven ost. Sen är det bara skjuts in i ugnen i ca 15 min, tills det börjat puttra lite och osten fått fin färg.

Svårare än så var det inte  :razz: Vi serverade den med matkorn och sallad, men man kan också äta bara gratängen med tacochips och sallad. Supersmarrigt!

Inga kommentarer to “Tacogratäng med philadelphiaost”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)