Hem » Fiffiga recept, Matigt » Kall fetaost- och basilikasås

Kall fetaost- och basilikasås

Fiffiga recept:

Svängde ihop en kall sås till middagen idag som jag kände att jag ville dela med mig av. Jag är ett stort fan av kalla såser, speciellt gjord på turkisk yoghurt. Jag tycker också om saker som går snabbt, när det gäller matlagning alltså, vilket också kan förklara min förkärlek för kalla såser eftersom de går på ett kick att göra :razz: Den här kalla såsen passar nog till det mesta, vi åt den till stekt kyckling, ångkokta morrötter och bulgur (hett tips när man gör bulgur btw: koka den med en buljongtärning och lite gurkmeja, gott både för ögat och smaklökarna. Väldigt smarrigt med gula russin till också).

Ingredienser
Har inga exakta mått precis utan ni får känna er fram

  • Fetaost
  • Turkiskyoghurt
  • Färsk basilika
  • Vitlök
  • Lite olivolja
  • Salt och peppar
  • Lite citronsaft
  • Lite lite socker

Gör så här:
Smula fetaosten ganska fint i en skål, klicka på lagom mycket turkisk yoghurt. Mängden yoghurt beror lite på hur såsig man vill ha den, jag gjorde ungefär hälften hälften kanske aningen mer yoghurt än fetasmul. Pressa på en vitlöksklyfta och häll i en skvätt citronsaft, inte för mycket citron kan bli lite surt då. Tillsätt också lite olivolja, jag tycker det är väldigt gott att ha i bara lite olivolja eftersom den gifter sig så gott med yoghurten och även fetaosten. Ta lagom mycket färskbasilika, innan du finhackar bladen så banka de lite i handen det frigör smaken i örten. Häll i, salta och peppra, tillsätt också lite lite socker för att balansera syran och sältan, och blanda röran. Den mår fint av att stå och dra lite.

Voilá superenkelt supersnabbt och supergott! Extra fin till att förhöja matlådan.

Inga kommentarer to “Kall fetaost- och basilikasås”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)