Hem » Bästa tipsen, Gallerier, Mitt liv » Du kan kalla mig konstnär

Du kan kalla mig konstnär

19 februari 2012

Hej alla glada, åh vilken fin helg det varit. Jag har skrivit tidigare om att jag anmälde mig till en prova på måleri kurs på medborgarskolan, det var nu i helgen som den gick av stapeln. Det var verkligen kul, så skönt och befriande att få ägna sig åt något kreativt och måla, jag har raskt anmält mig till en längre kurs som börjar nu på tisdag (Grundkurs i måleri – akryl eller olja). Hoppas bara att det inte är försent att komma med, borde inte vara något problem eftersom den fanns med på hemsidan.

Igår (lördag) så låg fokus på teckning och oljemåleri, jag tänkte innan att teckning blir nog sådär, men det var riktigt kul. Man kan verkligen sitta hur länge som helst med en apelsin eller en skuggning på en vas. Olja var också jättekul, där kan man verkligen blaffa på och det var häftigt hur färgerna i de olika konturerna liksom gifta sig. Idag (söndag) var det akvarell och akryl. Akvarell är nog inte riktigt min grej, lite för pilligt och mjäkigt. Det blir ju väldigt fint men jag vill kleta lite mer, kan i och för sig tänka mig att jag kanske kommer att gilla akvarell mer när jag blivit lite duktigare. Akrylen var lite roligare, vattenbaserad och lätt att måla med. Dock gillar jag nog olja mest, det var mjukare och lätt att breda på.

Klurigast, oavsett teknik, är nog att blanda kulörerna. Vilken färg är en apelsin, orange, ja men vilken orange och hur många sorters orange? Spännande också att gul, blå och röd (kanske lite vit och svart) är allt du behöver för att få alla färger. I kursen som jag (förhoppningsvis) börjar på tisdag ingår färglära, det är verkligen en hel vetenskap.

Det jag tycker är facinerande efter denna helg var att man kan skapa något som faktiskt är väldigt fint, trots att alla där var nybörjare så blev det fina och framför allt personliga alster. Vi målade mer eller mindre av samma stilleben men resultaten blev helt olika, man ser så tydligt att det är olika personer som håller i penseln.

Här är lite bilder. Tyvärr tagna med min mobilkamera, inte den bästa kvaliteten mao men kul i alla fall. De ”in-zoomade” är mina, kanske inga mästerverk men inte så illa pinkat på ca 2 tim per teknik för första gången. Hann dock inte klart med sista, kannan var klurig.

One Comments to “Du kan kalla mig konstnär”

  1. Rune Vallström Karlsson

    Jätteskoj, själv går jag kurser i Vedic art det är lie friare än det traditionella måleriet. Sedan kan man också teckna kroki det skall jag göra i helgen i Hammenhög. Kroki är så bra för seendet och farten. Ha det så gott, nu är vi tre generationer målare. kram Rune

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)