Hem » Mitt liv » Duktiga jag

Duktiga jag

Måste säga att jag är en väldigt duktig Maria, jag har nästan rättat klart allt som jag hade med mig hem över lovet. För några dagar sen kändes det som ett berg av jobbigt skräp. Det är det här som är det värsta med det här jobbet jag spenderat 5 år på högskolan för att göra. Allt förbaskat efterarbete! Jag önskar att jag bara fick vara lärare och ha en massa roliga lektioner utan att behöva rätta och sätta omdömen så att ögonen går ikors… det vore väl något!

Snart är det måndag och oxveckor. Har verkligen haft ett underbart jullov (om man bortser från den deprimerande avsaknaden av snö förstås) och tagit vara på ledigheten. Känns dock som att jag skulle kunna vara ledig ett tag till. Har, som ni säkert märkt, tittat ovanligt mycket på Midsomer Murders under lovet och fått en annan syn på hemmafrun. Titta bara på Barnaby’s fru Joyce, hon gör bara roliga saker. Går målerikurser, lyssnar på författaruppläsningar och är med i en massa roliga små föreningar som gör en massa roliga saker. Det skulle jag kunna göra! Bara ha en massa kul… visst jag skulle förmodligen tröttna ganska snabbt på att inte göra något vettigt men om jag liksom skulle stå ut över den perioden så skulle jag ju vänja mig vid den livsstilen. Bor i fel land, helt klart. Sen är det ju i och för sig det också att som hemmafru förväntas man ju tvätta-städa-laga mat som heltidssysselsättning, man kan ju inte bara gå en massa kurser. Tror inte Stefan skulle uppskatta om han fick jobba heltid och göra allt det också om jag var hemmafru, riktigt så charmig är jag inte.

Jag har i alla fall blivit inspirerad av denna Joyce och tänker gå en målerikurs via medborgarskolan. Jag vet att mina kära syskon kommer skratta ihjäl sig och tycka att det är typiskt Maria, men jag har funderat över det länge men aldrig riktigt haft tid så nu ska jag göra slag i saken. Jag börjar lite mjukt med två ”prova på” dagar, där man får testa olika tekniker och material. Kommer bli superkul, hoppas bara att det inte är något just den helgen som jag absolut måste göra istället. Vore ju typiskt.

Så, over and out.

Inga kommentarer to “Duktiga jag”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)