Hem » Mitt liv » Saffransbiscotti med mandel och vitchoklad

Saffransbiscotti med mandel och vitchoklad

28 december 2011

Hej hopp i julestugan, eller mellandagsstugan kanske jag ska skriva.

Bakade en ny julgotta i år som blev en succé, således kände jag att för att slippa ha receptet öppet i webbläsaren för alltid så förevigar jag det genom bloggen istället. Det är väldigt enkelt och mycket gott, kan vara lite knepigt när man ska skära längderna mot slutet. Du måste liksom vara bestämd och inte vela, bara trycka till.

Receptet kommer från marysmat.se, jag har naturligtvis ändrat lite utefter vad jag hade hemma. De passar väldigt bra till glögg :razz:

Ingredienser:

100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandel (enligt receptet så kunde man av detta ha 1/2 dl cashewnötter, kanske gott) 
40 gram vit choklad (jag hade i mycket mer, 100g tror jag vilket gick jättebra, lite kenpigt att rulla degen sen kanske. Men det kan man leva med då resultatet blir mer choklad :mrgreen:)
råsocker

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i saffran, häll över i en bunke och blanda i äggen.  Hacka nötter och mandel grovt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.  Vänd ner nötter, mandel och vit choklad. Blanda degen väl. Forma degen i 3 längder och lägg dem på den plåt med bakplåtspapper. Strö råsocker över längderna. Grädda dem i cirka 25 min. Ta ut dem och skär i 1 cm tjocka skivor, vänd snittytan uppåt.  Sänk värmen i ugnen till 125 grader. Grädda skorporna i ytterligare 15 min.

Inga kommentarer to “Saffransbiscotti med mandel och vitchoklad”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)