Hem » Mitt liv » Torsdagsfundering

Torsdagsfundering

En sak som jag förundrats över ganska länge är Stockholms pantletare. Vilka är de egentligen? Jag klev nyss av på Fridhemsplan och gick mot gröna linjen. Där i gången ser jag en man, hel och ren , som hade kunnat vara min pappa Evert med något sämre klädsmak. Skillnaden var att mannen gick runt och rotade i papperskorgarna efter tomburkar.

Jag har sett liknande förut, till synes hela och rena människor som letar pant. Jag blir alltid lika fundersam över varför. Jag vet ju att det finns människor i vårt välfärdssamhälle som har det väldigt dåligt ställt och kanske måste leta pant. Men ändå, de ser ju så ”ickemisäriga” ut och det kanske är inskränkt att säga men det känns lite ovärdigt att rota i papperskorgar efter några kronor. Sen slår det mig att det kanske är som en hobby. Och vad vet jag det kanske ligger grova pengar i att samla pant, snabba cash liksom.

Några ostrukturerade tunnelbanetankar en tidig torsdag från mig till er.

Inga kommentarer to “Torsdagsfundering”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)