Hem » Mitt liv » En fredagskväll att minnas

En fredagskväll att minnas

11 september 2011

Fredag blev verkligen en helkväll och en sån där spontan helkväll. Jag satt på jobbet och kände att Shit va kul det skulle vara att gå ut lite ikväll så jag ringde Stella och hon bjöd in mig på middag. Supertrevligt, Jens lagade väldigt god jambalaya (något som jag inte ätit sedan jag var liten) och de hade en arbetskamrat där också som var jättetrevlig. Lärare på lågstadiet och utarbetad, vi kom naturligtvis in på att prata om läraryrket och våra olika arbetssituationer. Efter den supergoda matet och några caipirinhas så drog vi in till stan. Debaser Slussen var fullt och kön var lång så vi uteslöt det, men hade väldigt trevligt på en engelskpub ett tag. Efter det gick vi vidare till ett ställe vid Hötorget som heter Ace, medelåldern var väldigt låg och jag kände för första gången lite krisartat att Tänk om jag stöter på mina elever :shock: Väldigt jobbig känsla, jag är ändå vuxen och myndig och tillåten att dricka alkohol och gå på krogen, men shit va jobbigt det skulle vara om en elev skulle se mig dansa på ett dansgolv med en cider i handen.

Jag försökte att inte fokusera så mycket på min nya roll som lärare och vilka konsekvenser det får för mig. Vi hade kul, dansade skrattade och drack. Sen ville de andra gå ut och röka, jag följde naturligtvis med. Och så helt plötsligt kommer Jens fram och säger att arbetskamraten är i slagsmål med vakterna! :shock: Öhhh WHAT! Vad hände där? Vi gick fram och försökte lugna ner honom och han var helt rabiat, otroligt underlig situation. Jag har aldrig varit med om något sådant tidigare, han verkade så stjysst och välbalanserad. När vi lugnat ned honom, så pass mycket att han inte fäktade med armarna och skrek på vakterna, och försökte reda ut vad som hänt började han snacka om att de helt plötsligt tog stryptag på honom osv. Han hade kommit ut och en av vakterna kom fram för att fråga hur det var, killen sa att han bara var helt som vanligt och att när hans telefon började ringa så vägrade vakterna låta honom svara bla bla bla. Jag vet inte, låter väldigt underligt. Jag är kanske lite naiv när det gäller vakter men jag vill ändå tro att sannolikheten att de utan att han provocerade skulle börja ta stryptag och släpa ut honom bör vara ganska liten. Snubben var ju helt i affekt och väldigt berusad. Stella kom efter tillslut, hon fattade knappt var vi tog vägen, och frågade honom va fan som hände och drog slutsatsen av hans knappt kontrollerbara gester då han av misstag slog hennes plånbok ur händerna att vakterna förmodligen gjorde bedömningen att han var för full och därför ville ta honom åt sidan. Varpå han blir skitförbannad på Stella och stormade iväg.

Helt sjuk avslutning på kvällen, vissa människor kan inte hantera alkohol eller snarare det slår slint helt enkelt. Stella sa att hon inte var förvånad att han tydligen under andra utekvällar visat liknande tendenser. En person som letar efter bråk. När vi tänkte efter så höll han ju på att mucka med någon vakt redan på Debaser, vi såg inte det eftersom vi stod i kön medan han skulle gå och kolla om det var någon mening att försöka komma in. Tydligen, enligt honom, så var det vaktbyte när han stod där och den nya vakten hade knuffat till honom. Jag tyckte det lät ganska konstigt och försökte säga att man måste förstå vakter, de har ett tufft jobb med alla fulla människor osv men nej nej killen gick an om maktmissbruk.

I övrigt var dock kvällen väldigt lyckad. På väg till tuben köpte jag mig en lilla menyn på donken och väl hemma i Kista så var jag alldeles för pigg för att gå och lägga mig så jag vandrade till Foobar. Det var Insparksfest i fredags, så självklart var det efterfest. Jag kom dock efter efterfesten, men några tappra satt fortfarande kvar i Lekrummet och tyckte som Viz sa dagens mest otippade att du kommer förbi. Kul var det i alla fall men jag tänkte det när jag gick hem vid 05 snåret att varför måste jag alltid vara ute så sent nu för tiden. Det har verkligen varit så de senaste gångerna jag varit ut eller på fest att kvällen eller orken tar liksom aldrig slut och klockan blir 05 innan man är i säng. Kanske har att göra med att man inte går ut så ofta längre, så när man gör det då gör man det ordentligt… blir så jobbigt dagen efter bara.

Idag är en skön söndag, Stefan är och nördar sig hos Blomman. Jag tänkte cykla iväg och simma senare. Ikväll blir det tacos och kanske en film hos Blomman. Hoppas ni andra har det fint!

Inga kommentarer to “En fredagskväll att minnas”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)