Hem » Mitt liv » Vilken sommar

Vilken sommar

16 augusti 2011

Känns konstigt att den är över, vi är i och för sig bara i mitten av augusti men alla semestrar är slut och jobb står och bankar.

Norrfällsviken var helt fantastisk, vi hade superbra väder och Stefan varken kvävdes eller nös ihjäl sig av att sova i tält. Det gick fint och var riktigt mysigt i tältet. Vi hade uppblåsbara maddrasser och varma sovsäckar, min madrass bestämde sig dock för att begå självmord ungefär i mitten av veckan så jag vaknade på en väldigt hård mark. Sista kvällen så ösregnade det, som tur var så hade vi (troligen av en slump) placerat vårt tält precis på en liten kulle. Hade vi slagit upp det en meter åt något annat håll så hade vi varit väldigt blöta, en ca 1-2 dm djup vatten pöl omgärdade vårt tält. Ibland ska man ha tur. Hursom en fantastisk vecka.

Seglarveckan var också rätt så najs, även om vädret inte var på topp så hade vi det lugnt och skönt. De sista två dagarna var soliga och fina, de dagar det regnade så hade vi sådan tur att det började när vi väl lagt till. Vi åkte till Åland också, bara så där, och spelade äventyrsminigolf. Överfarten från Sverige var något traumatisk med väldiga vågor och sjögång, extra stressigt när Anders (även kallad kapten och vars föräldrar äger båten) lugnt säger att nu har jag tappat styrförmågan…:shock:… havet var ungefär sådär som när man står på däck på en finlandsfärja och tittar ut över massa vågor och tänker att ”tur att man inte sitter i en liten segelbår nu” men vi överlevde. Jag har inte blivit så sjösjuk under veckan, var lite orolig för det eftersom jag är väldigt benägen att bli åksjuk, så länge jag inte gjorde allt för mycket stående under gång så gick det fint. Jag kunde till och med läsa.

Fantastiskt härligt att segla i skärgården, det är så vackert och lugnt. När vi åkte hem från Åland så stannade vi vid Kobba Klintar, en liten ö med en gammal lotsstation utanför Åland. Otroligt vacker ö, nästan sagolik. Jag ska lägga upp lite bilder från både Norrfällsviken och seglingen snart.

Men nu är vi hemma i vår lägenhet och jisses vad det är skönt, som jag har längtat efter vår diskmaskin och en riktig säng. Samt inte att förglömma en riktig toalett som är nära! Ganska less på att kissa i skogen… bekvämligheter bekvämligheter bekvämligheter. Tillbaka till verkligheten. Var på en intervju igår hos International IT college of Sweden, verkar vara en superbra skola med höga ambitioner mitt i innerstan. Sen har jag blivit erbjuden en antällning på Bromma gymnasium via Lärarförmedlarna också. SÅ när det går fort så går det fort. Får se vad jag får för svar från inticollege, det är två helt olika skolor, friskola vs kommunal. Jag är i alla fall glad över att båda ligger på rätt sida stan, jag kan cykla till båda och ta mig med tub enkelt.

Spännande spännande och fullkomligt otroligt läskigt också. Nu är jag vuxen, det finns ingen återvändo, ut och jobba med mig…schas schas… först ska jag dock gå med återvinningen och laga lite lunch kanske. Puss på er

 

Inga kommentarer to “Vilken sommar”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)