Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept » Enklaste bärkakan i långpanna

Enklaste bärkakan i långpanna

Fiffiga recept:

Här kommer ett recept som jag faktiskt bakade för ganska länge sedan och har lika länge tänkt blogga om eftersom det är så otroligt enkelt och väldigt gott. Kakan är extra god eftersom den får en lite marängartad smak och konsistens. Jag har fått recept av syrran som i sin tur fått det av sin kompis Jenny.

Ingredienser:
200g smör el margarin
6dl socker
4 ägg
6dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt.
Blanda torrvarorna och blanda sedan i det i äggsmeten. Häll i smöret också.
Blanda ordentligt.

Bred ut smeten i en vanlig långpanna (ett tips är att antingen använda bakplåtspapper eller smörja plåten, jag glömde det… inte så praktiskt). Strö över de bär du har (jag använde svartvinbär och hallon) och ta så mycket eller så lite som du vill. Man kan även strö över mandelspån, jag gjorde inte det eftersom Steffe uttrycket en önskan om att skippa det.

Grädda i 30min, 175 grader, tills kakan fått din färg.

Voilá, mycket god med antingen vaniljsås eller vaniljglass. Jag föredrar det senare.

Inga kommentarer to “Enklaste bärkakan i långpanna”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)