Hem » Gallerier, Mitt liv » Vilken dag

Vilken dag

Ja idag har verkligen varit en fejardag. Jag har städat hela lägenheten, alla 90 kvadrat (eller iofs så städade jag inte förrådet så 80 då) bytt gardiner och sommarpyntat. Blev så sommarfint, kände det efter förra helgen i Haninge då jag låg och stekte i solen att nu är det verkligen sommar men det blir inte riktigt det innan sommargardinerna åkt upp. Mycket fint blev det i alla fall. Kom just hem och lägenheten kändes så där härligt nystädad redan när jag gick in genom dörren, det är en skön känsla. Jag önskar att man hade kraft (eller råd) att ha så jämt. Jag tror att det är lukten av damm som jag inte gillar, luften blir liksom torr och partiklig.

Jag skrev ju just att jag precis kom hem och anledningen till det är att ikväll så hade Lärarförmedlarna (vikariepoolen jag är med i) sommarfest. En mycket trevlig tillställning hos Matsällskapet, god buffé och gott vin (så jag är som herrskapet kanske förstår lite rund om tossingarna, men bara lagom… två glas lagom… så jag ursäktar om meningsbyggnaden och stavningen förvirrar). Fick prata (och bli lugnad) av lärarkollegor. Känns konstigt och ganska panikartat att jag är sååååå nära min examen, har i princip allt färdigt några små saker kvar bara… huh, ska man skratta eller gråta… men det blir säkert bra.

Ni kanske undrar hur det var i Wien. Mitt svar är underbart! Trots den tajta ekonomin så hade vi det fantastiskt, kan rekommedera er att besöka staden. Framför allt så måste ni äta Schintzel på ett asbra ställe (kommer inte ihåg vad det heter nu men hör av er så tar jag reda på det) det var så gott så att man skrattade av glädje. Vi var och besökte Mozarts grav också, han ligger på en helt fantastisk begravningsplats med stora träd och lummiga gångar, annat det än våra pedantiskt ordnade kyrkogårdar. Vi var på opera också, den var tyvärr inte speciellt bra så vi gick i första akten dock kostade den 3 euro så det gjorde inte så mycket. Fantastisk resa i alla fall med fantastiska vänner.

Nu ska jag nog krypa till kojs, helt ensam eftersom Stefan är på Malta på ”konferens” med jobbet = sola, dricka öl och bada. Men jag har det ganska bra i vår nystädade lägenhet.

Lite bilder från Wien :razz: (skrev en del bildtexter med de försvann :sad: så ni får gissa, eller kommentera och fråga):

 

 

2 kommentarer to “Vilken dag”

  1. stället med de underbara Scnitzlarna heter Scnitzelwirt(som även syns på den fotade menyn :p ). På Malta är det underbart, bortsett maten. Den påminner mycket om Egypten i det att det är smaklöst och fantasilöst. Men solen lyser och det var en bra begynnelse på konferensen igår. Men idag blir det allvar med team building och grejjor.

  2. Fina bilder! Och det syns att ni hade det bra för ni ser VÄLDIGT glada ut :smile:

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)