Hem » Mitt liv » Vienna here we come

Vienna here we come

Jag är väldigt fascinerad, flera gånger om dagen har vi ett gäng helikoptrar som kommer insurrandes i lägenheten. Jag förstår inte vad de ska komma in hit och göra, när de bara vill ut igen. Getingar måste vara väldigt nyfikna djur och vi måste ha ett jättebo någonstans i närheten, för det är säkert en varannan timme som surrar in och hälsar på.

Men nog om det, i eftermiddag så ska vi äntligen åka till Wien. Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om det förut men vi har en polare som pluggar där och nu ska vi hälsa på henne. Blir en riktig kompisresa, det är vi, två kompisar till och hennes pojkvän som åker. Jag har aldrig varit i Wien så det ska bli askul, den här resan är en av anledningarna till att vi är så totalt panka som vi är denna månad. Men jag sa det till Steffe när vi övervägde om vi hade råd att åka, att en sån här chans kan man inte missa. Hur ofta har man möjligheten att åka till Wien med en massa kompisar och dessutom bo gratis, plus att vi missade resan till Alperna med samma gäng i vintras pga skral ekonomi. Oh någon högre makt skänk mig ett jobb till hösten så att vi slipper den här förbannade studentekonomin. Jag är duktigt less på att behöva vända på varje krona och allt som oftast, innan ens månaden börjat, känna mig pank… gah!

En annan glad nyhet är att jag lämnat in min religionsuppsats, min handledare godkände den för att läggas fram (kallas så när den skickas vidare från handledare till examinator). Det känns väldigt skönt, eftersom den nu i princip är godkänd, det är ovanligt att en handledare släpper den vidare om den inte minst är godkänd. Så nu väntar jag bara på svar på en komplettering som jag gjorde för förra kursen och så ska jag och Disney göra färdigt rapporten för denna kurs… sen ska ni veta att då är jag klar och färdigbakad som utomordentlig gymnasielärare… eller ja klar i alla fall.Känns väldigt konstigt faktiskt… tänk att jag ska börja jobba på riktigt… som en riktig vuxen. Tur att det finns fortbildningar och lärarlyft så att jag kan få vara låssasvuxen igen nån gång.

Nu bör nog Disney trilla förbi snart, så jag önskar alla en trevlig dag och en solig helg.

Inga kommentarer to “Vienna here we come”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)