Hem » Mitt liv » Tuffar tåg

Tuffar tåg

20 januari 2011

Sitter på ett gungande X2000 tåg just nu, känner mig lite sådär småsömnig eftersom jag tuggade en Calma förut. Mätt är jag eftersom jag just smaskat i mig en kycklingsallad från bistron och avslutade med en kanelbulle… m m mums var längesedan jag åt en kanelbulle. Lyssnar på spotify och njuter av de två nytillagda låtarna Earth song – Mikael Jackson och Lät du henne komma närmre – Melissa Horn, riktiga rysar låtar. Jag mår ganska bra med andra ord och njuter av dessa 3 timmars lugn och ro på ett tåg. Njuter också av att jag han med det… såsade på lite väl mycket förut så jag blev lite sen, hann med tuben 11.56 och tåget gick 12.30. Man skulle kunna uttrycka det som så att Marias puls var ganska hög och venen i hennes panna bultade något när hon satt på tuben, höll alla tummar och hoppades med varje ben i kroppen att SL var snälla och belåtna idag. Jag hann fint i alla fall, gick på tåget och hade 5min till godo tom… men hade det varit en försening på blålinjen hade Maria varit, som man fint brukar uttrycka det, rökt… phu.

Anledningen till att jag sitter på ett tåg är för att jag ska åka upp till Sundsvall och spendera helgen i stugan.  ÄNTLIGEN, jag har längtat sen påsk. Ska bli så mysigt! Brasa, filtar, brädspel, snö, slalom, grillade hamburgare och en massa umgås. Kan det bli bättre… nej jag tror inte det faktiskt.

Känner att jag behöver den här helgen med familjen för att få en paus bland allt lägenhetsletande, plugg och reumatiska besvär. Var hos doktorn i tisdags och fick ett ganska jobbigt besked. Mina fossingar har ju blivit otroligt mycket bättre och jag kan ju leva helt normalt nu… men… det stora men:et… doktorn berättade för mig att jag har en kraftig nedsättning av vitablodkroppar, vilket inte är så bra. Första gången jag tog prover så hade jag ett värde på 8,1 (fråga mig inte i vilken enhet) och blodproverna i måndags visade ett värde på 2,9. Kommer jag under 2 finns en stor risk för infektioner och blodförgiftning (som Emils Alfred) så det finns en potential att det blir allvarligt om jag inte får upp värdet. Nedsättningen av vita blodproppar är en biverkning på Salazopyrinen, vilket är ovanligt men tydligen förekommer bland yngre personer, och konsekvensen är att jag måste sluta med medicinen. Vilket är jättetråkigt eftersom jag svarat så bra på den. Det känns lite som ett steg tillbaka och jag är rädd att det ska komma tillbaka, men jag ska få en ny medicin dock får jag inte börja äta den förrän 2 veckor eller då mina vita blodkroppar återgått till det normala.

Den nya medicinen jag ska få heter Methotrexate och doktorn trodde att den kunde fungera bättre tom. Dock är den lite trixigare, jag ska äta den en gång om veckan och dagen efter och den därpå ska jag äta något annat piller som ska motverka biverkningar. Dagen efter jag tagit methotrexatet får jag inte dricka alkohol och om jag blir på smällen kan barnet få missbildningar, denna medicin kan också ha biverkningen att vitablodkropparna störs men ska tydligen vara snällare på den punkten. Får se hur det går, jag hoppas att de här två veckorna utan medicin inte förstör allt och att besvären blossar upp igen… men nedsatt immunförsvar och blodförgiftning är ju inte heller speciellt kul.

Så jag får se hur mycket slalom det blir för min del i helgen. Att tvinga ned fötterna i slalompjäxor är ju en påfrestning för en frisk och jag vet inte hur mina skräpfossingar kommer reagera eller knäna heller för den delen.

Nä usch och fy för skruttig kropp! Bäst att ta en M&M som plåster på en orolig själ. Snart ska jag virvla in mig i en fantasyvärld och läsa ut min bok, bara lite kvar så jag får snart börja på nästa. Det är något speciellt med att få börja med en nästa bok i serien (läser Robert Jordans The Wheel of Time just nu och ska påbörja bok 4) och vända det första bladen, tycker jag i alla fall. Det är liksom förväntansfullt och man vet att nu kommer jag ha ca 700 sidor att se framemot.

Nu får jag sluta pladdra här så jag kan börja läsa nån gång

Puss på er!

One Comments to “Tuffar tåg”

  1. Gud vad härligt att få åka bort lite! Speciellt sådär, stuga brukar betyda massa mys :smile: Synd på föttera dock, jag ska hålla tummarna för att nya medicinen fungerar bättre!

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)