Hem » Mitt liv » Gräsänka för en kväll

Gräsänka för en kväll

Ikväll är jag helt själv eftersom Steffe är iväg med sina nördkompisar och nördar sig med något framework projektimojs som de håller på med… jag har ingen aning vad det är de gör (som så mycket annat när det gäller data eller Stefans jobb).

Ganska skönt att vara ensam, det är tyst och jag kan titta på vad jag vill på tv och ligga raklång i soffan utan att behöva kroka ihop mig som en ostbåge. Vi städade lägenheten idag på förmiddagen (much needed!!!!) så det är rent och fint och nya dukar och nya ljus – mysigt.

Köpte lite godis förut som jag ska smaska på, det är ju trots allt trettondagen, anledning att fira om något. Vi försökte förklara för våra amerikanska grannar varför vi har röd dag 13dagar efter jul… de tyckte det var konstigt. Jag visste inte heller varför *skäms som den religionslärarinn jag är* men Svan berättade det för oss igår på den väldigt trevliga spelkvällen (utan spel) hemma hos Anders och Ankan. Tydligen är det så att Jesus föddes egentligen idag men nån gång på medeltiden fick kyrkan för sig att det var den 25e dec så de bytte… så så är det.

Nu ska jag hemtenta lite mer sen ska jag lägga mig i soffan och titta på romantiska 1800tals filmer.

Puss på er <3

ps: om någon skulle råka hitta en lägenhet, typ 3 rum ca 70kvadrat, liggandes och skräpa någonstans kan ni väl höra av er :ds

2 kommentarer to “Gräsänka för en kväll”

  1. http://www.theframework.nu <– det där är väl inte obegripligt?

  2. http://sv.wikipedia.org/wiki/Trettondedag_jul
    Där står det som jag kommer ihåg från tidigare. Dvs att de tre vise männen hittade dit då och gav presenter.
    Att Jesus föddes den 25 december är ren lögn, påhittad av kyrkan för att den passade in med en annan högtid.

    Gud vare med dig Maria! :)

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)