Hem » Fiffiga recept, Matigt » Sesampanerad fisk

Sesampanerad fisk

20 december 2010

Det var dags för fisk till middag och jag skakade fram detta väldigt goda och enkla recept som jag hittade på matklubben.se. Det fick natuligtvis, som oftast, modifieras lite utefter vad som fanns i skåpen här hemma.

.
Ingredienser:
2 stora fiskfiléer valfri fisk (jag använde vit hajmalfilé)
2 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk tomatpurè (alt. ketchup)
Salt
Citronpeppar
1 uppvispat ägg
Sesamfrön
(3 msk mango chutney, i orginalreceptet stod det som ingrediens men den mangochutney som vi hade i kylen hade blivit dålig så jag fick improvisera lite vilket resulterade i de nästkommande ingredienserna)
1- 2 msk sweetchilisås
Basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 º.
1. Tina och skär fiskfiléerna i portionsbitar.
2. Krydda fisken med salt och citronpeppar.
3. Vänd filéerna först i ägget och sedan i sesamfrön.
4. Bryn fiskfiléerna snabbt i matolja tills de får fin färg. Lägg över fisken i en ugnsfast form.
5. Vispa ihop grädde, yoghurt, sweetchilisås, tomatpurè- eller ketchup med basilika, salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås. Häll såsen över fisken i formen och strö över lite finriven parmesanost. (Någon sådan hade vi inte så det fick vara)
6. Låt stå i ugnen ca 20 minuter tills det börjar få lite färg.
Jag serverade fisken med ångkokta sugersnaps och mathavre, samt sallad såklart. Togs tyvärr ingen bild men jag kan rekommendera receptet starkt… supergott!

Inga kommentarer to “Sesampanerad fisk”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)