Hem » Fiffiga recept, Matigt » Min version av Chicken Piccata

Min version av Chicken Piccata

21 december 2010

Ibland måste jag bara få säga att det blir magiskt när jag lagar mat, jag blir ofta ganska förvånad speciellt som igår då jag mest hade ont i huvudet och saknade inspiration totalt. Nu kanske jag inte kan ta åt mig äran helt för denna goda rätt utan inspirationen kom från vår amerikanska granne, Hannah, som lagade Chicken Piccata till oss när vi skulle ha chickflick kväll. Det hon gjorde modifierade jag dock lite… såklart :mrgreen: Eftersom jag gjorde det mesta på en höft så sätter jag inte ut några mått.

yummo

yummo

Ingredienser:

Kycklingfiléer
Vitt vin
Vitlök
Citron (jag använde citron på flaska men jag skulle rekommendera riktig citron)
Salt
Peppar
Kapris

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Stek den så att den får fin färg. Pressa vitlök, salta och peppra medan det steks. Pressa/häll över lite citron också. När kycklingen fått fin färg häller du över det vita vinet, lagom mycket så att det kan puttra ett tag. Smaka av, salta och peppra om det behövs, det behövs troligen mer citron också. När det puttrat lite, red såsen med lite maizena. Lägg upp på tallrik och strö över lite kapris (som för övrigt är hur gott som helst)

Till detta serverade jag ugnsbakade grönsaker (potatis, gullök, fryst broccoli och blomkål) och en sallad komponerad av vad som fanns i kylen (gurka, majs, purjo och en sharonfrukt som jag tog eftersom jag hade så lite grönsaker. Konstigt tycker säkert många men det är väldigt gott att ha frukt i sallad)

Inga kommentarer to “Min version av Chicken Piccata”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)