Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept » Chokladiga Pistagefudge

Chokladiga Pistagefudge

20 december 2010

Det här receptet provade vi förra året också…. sååååå smaskigt och väldigt enkelt. Det är Nigella som är skaparen till dessa gudomliga fyrkanter men Sara hittade receptet på kryddburken.se.

Ingredienser:
300 gram mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk (den sötade sorten)
30 gram smör
150 gram skalade pistagenötter (gärna saltade, jag tycker att det är brytningen mellan sött och salt som gör dessa så goda)

Gör så här:
1. Börja med att skala pistagenötterna (det går säkerligen att köpa skalade men de brukar vara något dyrare)

2. Bryt ner chokladen i bitar i en kastrull, slå på den kondenserade mjölken, slå på plattan och värm upp så allt får smälta ihop. (Var noga med att inte ha för hög värme, då riskerar chokladen att brännas, så fort chokladen börjat smälta sänk plattan!)

3. När choklad och mjölk smält samman, rör ner smöret och rör om väl. Ta kastrullen från plattan och rör ner pistagenötterna, hela eller hackade. (Jag brukar hacka några för att det ska bli lite småbitar)

4. Häll upp fudgen i en bakplåtspappersklädd form ca 15*25 cm. Låt svalna i rumstemperatur, täck sedan med lock el. plastfolié och låt stå i kylskåpet ett par timmar minst innan du skär upp den i fyrkanter. Ca 50 bitar.

Inga kommentarer to “Chokladiga Pistagefudge”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)