Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept » Busenkelt cashewbräck av vit choklad

Busenkelt cashewbräck av vit choklad

20 december 2010

Det här är ett julgodisrecept som jag provade tillsammans med Sara första gången förra året. Hon var inte så förtjust i det, om jag inte minns fel tyckte hon det var för ”nyttigt” :mrgreen: Vi gillade det i alla fall. Det är verkligen superenkelt att göra med få ingredienser och få moment.

Ingredienser:

400 g vit choklad
2 dl rostade (och gärna saltade) cashewnötter
2 dl kokosflingor
2 dl hackad torkad ananas eller mango
2 dl rostade solroskärnor

Jag halverade alla ingredienserna eftersom jag bara hade 200g vitchoklad och så tog jag lite mindre solroskärnor och lite mer nötter.

Gör så här:
1. Smält chokladen (Det finns åsikter om hur det görs bäst, vissa menar i en skål över sjudande vattenbad men jag gjorde det i en kastrull på spisen vilket gick jättebra. Dock MÅSTE man vara försiktig med temperaturen, så fort det börjar smälta så sänk plattan. För varm platta = bränd choklad.)

2. Rör ihop med övriga ingredienser och bred snabbt ut smeten på en oljad bakplåt.
3. Låt stelna och bryt sedan i bitar. (Förra året så ringlade vi över mörk choklad efter att det stelnat, det blev också väldigt fint)

Receptet är hämtat på recept.nu

Enligt receptet ska det bli ca 30 bitar, men det beror naturligtvis på hur stora bitar man vill ha. Jag fick 20 när jag gjorde halva receptet.

Inga kommentarer to “Busenkelt cashewbräck av vit choklad”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)