Hem » Fiffiga recept, Matigt » Kyckling i rödvin

Kyckling i rödvin

10 november 2010
Fiffiga recept:

Hade min mor och syster på besök förra veckan, vi tog ett glas vin i helgen men det blev över i flaskan. Detta inspirerade mig till kvällens middag. Jag var sugen på kyckling och hade rödvin kvar så jag googlade lite och hittade inspiration på lite olika ställen och det blev det en riktig succé.

Måtten i receptet blir kanske lite konstiga eftersom jag höftade en del:

Kyckling i rödvin

ca 4port

Ingredienser:
Lagom mycket kycklingfiléer för fyra port
1 halv gullök
2dl rött vin
2 dl vatten
ca 1 dl matlagningsgrädde 7% (kanske en skvätt till om du vill)
färska champinjoner
zuccini

kycklingfond
salt
peppar
franska örter
råsocker (detta hittade jag i ett recept och det ska tydligen neutrallisera något, jag vet inte vad)

Gör såhär:
Hacka löken och stek den i lite smör,skär filéerna i avlånga bitar och låt dessa stekas med en liten stund, salta och peppra. Tillsätt sedan vinet och låt det puttra under lock i ca 5minuter.

Därefter tillsätter du vatten,champinjoner och zuccinin. Smaka av med kycklingfons, peppar,salt och franska örter. Strö över sockret också, lite lagom sådär. Låt koka ihop en liten stund så att kycklingen får gosa till sig, tillsätt därefter matgrädden och låt puttra ytterligare 5-10 min. Red sedan efter behag med maizena.

Till detta så serverade jag ugnsbakad klyft- morot/potatis samt en härlig sallad med champinjoner och fetaost.

Voilá Coq au Vin… typ… fast på Marianskt vis… utan tupp då.

Kycklingen ser kanske lite brun ut men det är för att den är rödvinsfärgad och är bumsgod!

Inga kommentarer to “Kyckling i rödvin”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)