Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept » Vrakiga chokladmuffins

Vrakiga chokladmuffins

Fiffiga recept:

I lördags så vrakade jag, vilket innebär att man får vara med de riktigt gamla DISKarna å leka. För att göra detta så bakade jag lite mut-muffins. Tyvärr så togs det aldrig någon bild på de för de var väldigt fina och också väldigt goda. Jag kände i alla falla att jag skulle vilja spara receptet (som jag hittade på matklubben.se)

Chokladmuffins med Philadelfia glasyr

7 stora/12 mindre
175°C i 25-30 min

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g rumstemp smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Glasyr:

100 g philadelphia
350 g florsocker (skitkonstigt mått tycker jag, använde ca 3dl man får ta det lite på känsla)
4 msk smör
4 msk kakao
Ca 1 msk vatten

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna. vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175°C i 25-30 min. Något kortare för de små.
Glasyr: Rör ost och smör mjukt, rör sedan i resten. Den ska bli bredbar! Bred sedan över de färdiggräddade svalnade muffinsarna!

Jag klämde i en Dumle i mitten innan gräddning också samt puddrade med florsocker och strödde stjärn/hjärtströssel ovanpå glasyren bara för att göra det extra fint. Mycket fluffiga och goda muffins :razz:

Inga kommentarer to “Vrakiga chokladmuffins”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)