Hem » Fiffiga recept, Matigt » Grön Laxgryta

Grön Laxgryta

3 september 2010
Fiffiga recept:

Stefan har äntligen börjat bli vän med Indisk mat :mrgreen: och grön curry speciellt, jag uppmuntrar och hejar på. På grund av detta så köpte jag grön currypasta och idag var det dags att använda den i något gott och fisk är ju bra så det blev en modifikation av detta recept som jag hittade på recept.nu.

Lax med Grön curry
Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g laxfilé, ca
lite olja
2 msk japansk soya
1 st lime, skalet och saften (jag använde limejuice på flaska eftersom jag inte hade någon färsk)
2 tsk finhackad, skalad färsk ingefära (av samma anledning som ovan använde jag pulveringefära)
4 st vitlöksklyftor
1-2 tsk grön currypasta (denna är ganska stark så man måste anpassa mängden efter sina smaklökar)
1 msk olja
1 st burk kokosmjölk
3 dl gröna frysta ärter
200 g färsk spenat (jag hade ingen färsk utan använde fryst)

Gör så här

1. Skär laxen i små kuber.
2. Halstra eller stek dem hastigt i mycket lite olja.
3. Häll över soya och lite av limesaften.
4. Ta av från värmen och låt dem stå så länge och vänta.
5. Fräs nu ingefära och vitlök i olja tillsammans med currypastan, i en liten gryta eller kastrull. (Jag tyckte steg 1-4 lät onödigt krångligt så jag fräste laxen och soyan tillsammans med detta)
6. Häll i kokosmjölken, smaksätt med rivet limeskal och resten av limesaften.
7. Lägg i grönsakerna och låt allt bli varmt. (Jag redde även lite med maizena så att det skulle bli krämigare)
8. Lägg upp direkt på tallrikar, eller i en serveringsskål. Grönsakerna i botten och fisken ovanpå.
9. Servera eventuellt ris till. (Jag serverade mathavre och sallad till)

Det blev riktigt mumsigt och ett smakrikt sätt att laga fisk på.

Inga kommentarer to “Grön Laxgryta”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)