Hem » Fiffiga recept, Matigt » Kycklingpaj alá leftover

Kycklingpaj alá leftover

16 augusti 2010
Fiffiga recept:

Idag så kände jag för att göra paj mest eftersom vi åt grillad kyckling i sallad igår och hade en massa leftovers från de och jag vet att grillad kyckling i paj är smaskens. Jag hittade inget recept på nätet (aka orkade inte leta ihjäl mig) så det blev ett litet hopkok av några.

Degen hittade jag på pajrecept.se och eftersom jag är en nyttighets junkie så valde jag naturligtvis fullkorn :mrgreen:

Grundrecept på fullkornsdeg – GI-pajdeg

Du behöver

  • 200 gram grahamsmjöl (vilket är ca 3.3 dl, jag tog två dl graham och 1.3dl vetemjöl vilket blev jättebra)
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten
  • lite salt (detta tillsatte jag själv)

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl (jag kavlade inte utan knådade/klämde ut den i formen, betydligt mycket lättare). Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

Receptet på äggstanning hittade jag på receptfavoriten.se

Ingredienser till Äggstanning:

Äggstanning till en paj

3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
(jag hade i lite grillkrydda också)

Så här lagar du Äggstanning:

Blanda ägg med mjölk, salt och vitpeppar i en skål.
Nu är äggstanningen redo att användas till paj.
Mycket pedagogiskt och enkelt :mrgreen: Själva fyllningen i pajen hittade jag på själv.
ca 1/2 grillad kyckling
ungefär lika mycket broccoli som kyckling
4 stora champinjoner
ca 1dm purjo
vitlök efterbehag
Jag stekte champinjonerna och purjon i lite smör och ordentligt med vitlök. När detta stekt ett tag så la jag i broccolin och kryddade med salt/peppar/grillkrydda.
När pajskalet förgräddats färdigt så fördelade jag det stekta och den grovt tärnade kycklingen i pajskalet för att sedan hälla över äggstanningen och strö över lite ost. Sen var det bara skjuts in i ugnen i ca 30 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Pajen blev super god och degen var mättsam  :razz:
mumsigpaj

mumsigpaj

Inga kommentarer to “Kycklingpaj alá leftover”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)