Hem » Fiffiga recept, Matigt » Matig linssoppa med lax

Matig linssoppa med lax

Fiffiga recept:

För nån vecka sen så hade jag sån idétorka kring vad vi skulle äta till lunch, men sen kom jag på att jag köpt linser och blev sugen på att göra en soppa. SÅ jag googlade, hittade ett recept på tasteline.com som jag naturligtvis modifierade efter vad jag hade i skåpen och var sugen på. Det blev så himla gott, tyckte jag iaf Stefan höll inte med men han är en prutt, så det måste hamna bland mina fiffiga recept. En riktigt matig soppa som var hur enkelt som helst att tillaga :)

Ingredienser
2 msk  olja
ca 1dm purjolök
3 dl  röda linser
1 msk  curry
4 st  morötter
2 tärningar  fiskbuljong
ca 250g lax
1,7 l  vatten
salt
peppar
1 st  lagerblad
1st vitlöksklyfta

Tillagning
1. Skala och strimla morötterna fint. Skär purjon i lagom, ca 1cm, stora bitar. Fräs de strimlade morötterna tillsammans med curry och pressad vitlök i oljan. Tillsätt purjon efter en stund. Dela laxen i lagom stora tärningar.
2. Skölj linserna och tillsätt dem.
3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Lägg i laxen i grytan efter ca halva koktiden.
4. Smaka av med salt och peppar. Jag tror att jag puffade i lite chilipulver också :)
Soppan räcker till lite fler än 4 portioner och går väldigt bra att frysa in.

3 kommentarer to “Matig linssoppa med lax”

  1. Den här ska jag prova!!!

  2. Nu är den provad, blev helt okej :smile: Modifierade såklart ditt recept, det här med att följa saker till punkt å pricka är klurigt 😉 Hade inget lagerblad så istället pressade jag i en extra vitlök. Sen hade jag en paprika som jag också tärnade i + lite räkor. Blev rätt mkt soppa som du kan förstå 😆

  3. modifying is the shit 😛

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)