Hem » Gallerier, Mitt liv » Ny kurs, nya tag

Ny kurs, nya tag

Bloggade det här igår men hann aldrig färdigt eftersom vi blev inbjudna på lite mumsig spontantacos hemma hos Disney :razz::

Började en ny kurs igår, Talandet och skrivandets konst heter den och verkar ganska rolig. Tydligen så får den betyget som ”bästa kurs under hela utbildningen” i alla utvärderingar.

Vi ska hålla 5 tal och skriva 4 texter, känns lite högstadie/gymnaie flashback men jag tror att det kommer bli roligt. Är ju trevligt som omväxling att få gå en praktiskt inriktad kurs och positivt är att vi faktisk ska utsätta oss själva för det vi kommer utsätta våra elever för. Jag har ju heller aldrig egentligen haft svårt för att tala, det handlar dock mycket om inspiration för mig, det första talet vi ska hålla ska handla om en retorisk förebild. Svårt va?! Retorisk förebild tänkte jag, vem ska man ta då. Jag har inte så många jag kommer på på rak arm, är inte speciellt politiskt intresserad och föreläsarna är sällan några retoriska genier.

Jag kom på en person som jag stött på under min VFU i alla fall och har nu i princip skrivit klart talet, känns bra men jag är lite orolig för att de andra talen ska bli jobbigare och måsta krystas fram… får se hur det blir, hoppas på det bästa så här som sista kurs innan sommaren.

Jag och Stefan gick ut på en prommis förut, det var jätte härligt. Synd bara att jag skulle få för mig att gå mot elljusspåret. I och med att de har dragit om bilvägen där så har allt ändrats och vi kom aldrig fram till spåret utan fick traska i ett halv uppluckrat skidspår… hehe hade en liten encounter med en bäck också, Stefan stöp och jag trampade ner med båda fötterna så att jag blev blöt upp till anklarna… härligt att vara ute i friska luften! :lol:

Har köpt lite nya härliga växter till lägenheten också, gjorde det förra helgen då Stefans föräldrar var här på fika. Vi tog en liten tur till Barkarby och plantagen där, de skulle köpa adresslappar till sina nya resväskor som de använder nu när de är i Portugal på golfresa de lyxisarna. Vi får nöja oss med lite nya blommor, inte helt fel det heller dock och så ska vi ju faktiskt till paradiset nästa helg. Då blir det stugan med mina syskon, massa grillning, slalom och mys *längtar*. Stefan ska ut i backen också, blir spännande att se hur det går för honom, för mig med för den delen.

Appropå syskon så svängde min bror förbi i tisdags på ett halvspontan fika, eventuellt skulle han ligga över eftersom han var på möte i Sumpan men de blev klara tidigare. Väldigt trevligt att han kom hit i alla fall, vi fick användning för kärleks mumsen i frysen, tyvärr så missade han ju mina delikata cookies :mrgreen:.

Till middag blir det viltsvinsskav med nått gott till, kanske låter flådigt men vi fick kuponger med förra medmera tidningen. Hoppas det blir gott!

Bilder på vårt nya gröna:

Tänkte mig lite goda örter också, hoppas att de tar sig fint =)

Fantasiska ”Hjärtan på tråd”

Förändrade lite mer på hyllan genom att flytta bort spriten och dit derödalysandeblommorna

Behövdes lite "Hjärtan på tråd" där med

Köpte en STOR blomma också, fin men har en tendens att stickas lite när man går förbi ;)

3 kommentarer to “Ny kurs, nya tag”

  1. Fint! Känner dock inte igen tavlorna under hyllan? Måste betyda att det var alldeles för längesen jag hälsade på 😛 Ha du förresten sått örterna från grunden, med frön? Jag vill också ha!

  2. eh ja de köpte jag i sommras så det var definitivt för länge sedan 😉

    har sått de med frön ja, man köpte ett kit med trekrukor, tre fröpåsar och i varje kruka låg det en puck med jord, Jag fattade noll kring hur man skulle göra med pucken men jag provade att hälla lite vatten på en och den växte som värsta dolmen 😆

    Jag köpte de på plantagen men det finns tydligen på fler affärer har jag hört… super enkelt iaf, hoppas att de inte dör över påsk bara 😕

  3. Låter spännande! Få försöka mig på det någon gång kanske :smile: Hmm, kanske ha sett tavlorna ändå då för så längesedan kan de väl inte vara?! Vi säger så tycker jag 😉 Termins-sleepover nästa! 😉

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)