Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept » Lite nyttigare Smulpaj

Lite nyttigare Smulpaj

Fiffiga recept:

Många recept på rad blev det nu :mrgreen: Här är i alla fall ett recept på smulpaj som jag provade ikväll till fredagsmys. Den var riktigt god, var rädd att den skulle bli lite sur pga rabarbern och att den inte skulle gå hem hos min ibland konservative pojkvän, men han smackte å åt med tummen upp. Vi åt vaniljglass till.

Jättenyttig smulpaj 

(om den är SÅ jättenyttig vet jag inte, kanske lite bättre än vanlig vetemjölsproppad smulpaj)

6 port
Ingredienser:
4 äpplen (jag använde rabarber och jordgubbar som jag hade i frysen)
0,75 dl fruktsocker (hade inget sådant så jag använde socker istället)
½ dl krossade linfrön
1 dl havregryn
½ dl havrekli (hade inget sånt heller så jag tog lite mer havregryn)
1 dl solroskärnor
1 tsk kanel (använde inte det eftersom jag inte hade äpplen i min paj)
1 dl vetemjöl
1,25 dl flytande ”smör & rapsolja”

Gör så här:
Smörj en pajform.
Skala och skiva äpplena. Lägg i formen.
Blanda allt det torra och sen i med smöret. Blanda väl. Fördela massan över äpplena.
In i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.

(orginalreceptet finns på matklubben.se)

Inga kommentarer to “Lite nyttigare Smulpaj”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)