Hem » Fiffiga recept, Matigt » Krävande kräftsnittar

Krävande kräftsnittar

Fiffiga recept:

Här kommer ett super gott recept på kräftsnittar som passar otroligt bra som tilltugg, på en buffé eller på kräftskivan. Jag har fått receptet av min bästis Sara, så credd till henne. Jag måste varna för filodegen är inte alltid ens bästa vän, för när den tinat efter att ha varit fryst så har den en förmåga att blir lite blöt och falla sönder, kan tipsa om att försöka få tag på färsk filodeg istället för fryst. 

Kräftor med citrussmak i filodeg:

För 6-8 personer (buffé)

1 burk kräftstjärtar i lake (170g)
½ kruka dill
½ citron
100 g riven västerbottenost
1 tinat paket filodeg (270 g, 500 x 240 mm)
1 dl olja
1 äggula till pensling

1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.

2. Finhacka dillen, använd endast dillvippor. Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda kräftstjärtar, dill, ost och citronskal i en skål.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.

2. Finhacka dillen, använd endast dillvippor. Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda kräftstjärtar, dill, ost och citronskal i en skål.

3. Arbeta med ett ark filodeg i taget. Pensla med oljan på båda sidor. Fördela kräftröra på varje ark. Pensla arkens kanter med vispad äggula. Rulla 2-3 avrv, vik kanterna över fyllningen och rulla ihop till rullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Halvera rullarna.

Inga kommentarer to “Krävande kräftsnittar”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)