Hem » Fiffiga recept » Bakelibakat, Fiffiga recept, Gallerier » Chokolat chip cookies!

Chokolat chip cookies!

Fiffiga recept:

Fredagsmys var det ja och på söndagen skulle Stefans föräldrar komma på fika, självklart måste det bakas lite då. Först ville jag göra kolakakor men Stefan önskade ”såna här kakor med chokladbitar i”, så glad i hågen kom jag på att ett sådant recept nog finns i min receptbok från Café Tinell´s (ett fantastiskt café där jag spenderade större delen av min gymnasietid, det är tyvärr stängt nu… minnen minnen). Det fanns ett recept och jag måste säga att det blev otroligt lyckat, kakorna blev fina smaskiga och ser nästan köpta ut. Jag fick väldigt många komplimanger för de, själv kanske jag hade velat ha de lite segare så nästa gång ska jag ta ut de ur ugnen fortare.

Chokolat chip cookies

ca15st
100g smör (rumsvarmt)
3/4dl florsocker
1 1/2dl råsocker
1 ägg
3dl mjöl
1tsk bikarbonat
1msk vaniljsocker
150g cholkad el. cholkadlinser (jag använde både och, 100g mörk 70% blockchoklad och ordentligt med lösgodisnonstop – finare färger i de än vanliga nonstop)
100g nötter (ex. pecan, valnöt, hassel) (eftersom jag har vänner och Stefans mamma som är allergisk mot nötter använde jag inte det, men det skulle nog bli dö smaskigt om man gjorde det)

Hacka cholkad och nötter grovt. Blanda alla ingredienserna med en trägaffel i en bunke (jag trodde aldrig att det skulle bli en deg av det hela, men efter att ha knådat med händerna gick det fint). Dela degen och rulla den i två längder. Lägg den i kylen i ca 30min och skär den sedan till ca15 kakor. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper och grädda på 170°C i ca 15 min.

Fina va!

4 kommentarer to “Chokolat chip cookies!”

  1. Supermusmiga :mrgreen:! Men nu är de slut 😥

  2. Ha faktiskt aldrig testat det receptet. Men åh, Tinells! Vi borde ha en dag där vi bakar några Tinellsfavoriter tillsammans 😉 Tänk dig hallonbullar och chokladmaränger! 😛

  3. Jajajaja Sara det borde vi göra! 😛

  4. Åhhh, hallonbuuuullar!!! Shit vad gott! :) Men kakorna såg jättegoda ut :)

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)