Hem » Mitt liv » duktiga jag

duktiga jag

25 januari 2010

Idag slog vi till då det var hela 4minus grader ute och frostade av frysen, det var verkligen behövligt då vi inte gjort det sen vi flyttade in (säg inget till mamma, hon skulle förmodligen göra mig arvslös om hon visste det;-) )

Så nu är den isfri och toppfräsch!

Men ni ska inte tro att husmoderligheten tog slut där utan jag gjorde ungkorv (falukorv i ugn alltså) och  egen rotmos, fast utan kålrot… det blev riktigt mumsigt och var otroligt enkelt, rotmoset alltså. Korven var ju också enkel men det visste jag ju redan.

Det jag gjorde var att skala, skära morötter/potatis/palsternacka i mindre bitar och sedan koka dessa tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. När de blivit mjuka var det bara att mosa och sedan vispa med en elvisp. Krydda med salt och peppar + lite smör efter behag. Lätt som en plätt eller som ett rotmos kanske.

För att tala om något helt annat så shit vad det finns mycket underliga människor i denna värld. Jag sitter i skrivandets stund och tittar på Outsiders som ikväll handlar om personer vars hobby blivit en besatthet. En man har en samling av sockeplast på ca30 000st och tycker att det är sexigt. Det handlar också om en tjej som samlar på japanska dockor, men det stannar inte där utan hon säger sig prata med de och skapar deras liv, hon vill ha de istället för barn… underligt… jag måste leva ett väldigt enkelspårigt och tråkigt liv för jag håller inte på med någon sån där skum sak. Visst har jag stundtals varit lite besatt av sjalar och väskor och örhängen men brukar inte prata med dem.

Hade vansinnigt trevligt i lördags, Jenny hade såklart lagat supergod mat och min gamla favvo marängtårta, minns att jag alltid brukade tvinga mamma att baka den när jag fyllde år och hon tyckte alltid att det var lika jobbigt eftersom den alltid gick sönder :lol: mummsig är den i alla fall, måste ta och baka den själv. På kvällen drog vi glada i hågen på Fashing, helt ok ställe abnormt hög ljudnivå men trevligt. De hade soultema så musiken var skön, vi dansade så att jag hade skavsår på höftkulorna, kändes det som i alla fall. Fantastiskt rolig kväll!!!!!!!

Söndagen var en riktig bakisdag med massa soffpotatisande och film och godis. Såg en väldigt bra film förresten, Taken heter den och handlar om en man vars dotter blir kidnappad av en traffiking liga. Riktigt bra, lite overklig ibland kanske men en väldigt gripande skildring av människohandel.

Inga kommentarer to “duktiga jag”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)