Hem » Gallerier, Mitt liv » Vilken dag

Vilken dag

22 december 2009

Så härligt att äntligen ha fått komma upp till gamla goda Norrland, tågresan gick fint utan några snökaos avbrott som man kanske hade kunnat vänta sig. Vi satt mittemot ett par i övre medelåldern som tyckte det var väldigt facinerande att titta på alla våra tekniska prylar som vi plockade fram. Mannen tyckte även det var otroligt underhållande att se mig när jag tog mig an den kanske något förhastade förströelsen att måla naglarna… lite knöligt måste jag medge när man åker tåg, men jag tycker det gick bra och jag hade något att göra ett tag.

Jobbigare blev resan  från Gävle där en familj satte sig bredvid oss med ett barn i 1,5års åldern som gnällde och skrek konstant fram till Sundsvall… gah!!!! trodde att jag skulle bli tokig, visst barnet var sjukt och det var synd om den stackaren men jag hade i alla fall lust att hiva ut ungen genom fönstret.

Idag har verkligen varit en fartfylld dag och tillskillnad från vad ni kanske förväntar er, att vi har farit och flygit på stan så har vi bara varit hemma men lyckats trötta ut oss med en massa julstök ändå. Vi har förutom att hälsa på farfar en sväng, klätt granen, bakat saffransrutor och lagat en superb middag som enligt mammsen skulle kunna vinna pris. Nu när jag skriver det såhär så låter det inte som speciellt mycket men tro mig när jag säger att vi är helslut.

Fin blev granen i alla fall och rutorna väldigt mumsiga, imorgon blir det mer stök med julgodis görande och köttbulle rullande. Kanske hinner vi med ett litet pulkaåk också, det vore kul. Det är väldigt mycket snö här uppe och vansinnigt kallt, 20 minus har det varit idag och när vi gick till farfar så ”var det som att snorn frös i näsan” som Stefan så fint uttryckte det. Härligt med riktig vinter!

Den fina granen!

Den fina granen!

Vårt jultroll som alltid står under granen =)

Vårt jultroll som alltid står under granen =)

mummmmmsiga saffransrutor

mummmmmsiga saffransrutor

Inga kommentarer to “Vilken dag”

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)