Hem » Mitt liv » Plötslig höst

Plötslig höst

Nu är det verkligen höst, man känner det på doften, den krispiga luften och de fantastiska färgerna som börjar framträda. Facinerande hur hösten är lika vacker om inte vackrare än sommaren. Kallt är det också, jag bytte gardiner och tog in vintertäcket igår. Ikväll ska vi lägga undan sommarkläder och skor. Jag gillar höst, eller det jag gillar mest tror jag är förändringen det är som att man avslutar ett kapitel och går vidare, börja om på nytt liksom.

VFU:n flöt på fint förra veckan, jag hade mina lektioner och det kändes tryggt. Det blir säkrare och säkrare, lärarrollen passar bättre och bättre, skönt att känna att man gör framsteg och det blir naturligt att hålla lektion och planera inför den. Det är på nått vis viktigare än att klara tentor och läsa kurslitteraturen, det är på VFU:n som jag gör de riktiga framstegen. Kanske därför utbildningen är så lång för att man gradvis ska skolas in i skolan och sin roll som lärare, det är nog inget som kan stökas av på några veckor. Det är SKÖNT i alla fall att jag märker att jag trivs och klarar av arbetet, det är som ett kvitto på att jag faktiskt har valt rätt.

Helgen har varit supertrevlig, i fredags var vi hemma hos Jenny och mös med vin/ananaspaj/ost/Ticket to ride (för övrigt ett as roligt spel). Vad vore livet utan goda vänner! I lördags var det full fart med invigning för våra små kandidater i LÄS KM. Mycket glada upptåg och ganska tråkigt väder tyvärr. Igår släpade Stefan med mig på Hem och Villa mässan, inte motvilligt eftersom jag gillar att gå på mässor men sjukt vad dyrt 140spänn!!! inträde per pers… huh… och ingen studentrabatt. Men det var skoj och Stefans husbyggardrömmar frodades, jag blev ganska inspirerad jag med. Dagen avslutades med en filmkväll hos Blomman, vi såg två SJUKT DÅLIGA filmer men sällskapet var trevligt, det är bättre att vara flera som ser en dålig film än att vara själv då kan man umgås i alla fall.

Nu ska jag återgå till ungdomslitteraturens värld, har fått läsa väldigt många bra böcker under denna kurs faktiskt, nu är det ”Systrar i Jeans” som gäller…

3 kommentarer to “Plötslig höst”

  1. Va de sämre än ”mission to mars”? 😛

    Grattis till vinsten förresten! Kom på de när Erik frågade på lördagen vem som vunnit egentligen :smile: De bli så utdraget när man räknar i slutet sådär… Ser fram emot fler spelkvällar i ert hus sen då 😉

  2. Vilka filmer var det? Så man vet vad man ska undvika.

    Roligt att drömma om hus!

  3. Sara: hum den andra var definitivt i klass med ”Mission to Mars”… absolut! vi ska såklart ha ett speciellt gameing room 😉

    Helan: Den första hette ”Linje 1 2 3, kapad” och den andra ”The Brothers Soloman”… asdåliga

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)