Hem » Mitt liv » Rannsakning

Rannsakning

15 augusti 2009

Måste erkänna att jag har lite ångest… över att jag inte källsorterar alltså… men vi har liksom inte riktigt plats för det… vi valde att sätta in en diskmaskin istället… huh inte speciellt miljövänligt det. Vet inte riktigt hur jag ska göra med denna känsla av att vara en bov?

Idag när jag skulle köpa mjölk så var det också lite ångest, den ekologiska mjölken gick ut imorgon :shock: och det funkar ju inte… så det blev vanlig mjölk i en förpackning som jag inte kommer att källsortera… suck

Mamma källsorterar, har gjort det länge, även fast det är mörkt och alltid fullt i containrarna. Hon klagar ofta över det men hon gör det i alla fall, mycket bättre än mig som bara känner mig dålig för att jag inte gör det. Fast vi källsorterar i alla fall papper och kartonger till viss del och använder grumme när vi städar och diskar… det är ju bra :razz:… och så åker jag ju kommunalt och det är ju jättebra!… Stefan påminde också om att efter vi haft fest så slänger vi alla tomglas på rätt ställe och vi samlar och pantar våra burkar/pet-flaskor (men det sista med pantningen är nog mest pga av snålhet måste jag nog erkänna).

SÅ frågan är om det är värt att ha en massa påsar över hela lägenheten med återvinning eller ha det fint och städat? Tror inte riktigt att jag klarar det första, så jag får helt enkelt leva med lite mer ångest… ovanpå allt annat… som exempelvis att vara en rättfärdig medborgare och prestera i skolan :|

4 kommentarer to “Rannsakning”

 1. Det gamla fina ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” passar väldigt bra in här. Vänd på det, tänk på allt ni faktiskt gör! Det finns tid för källsortering senare. När man bara är två kan det ta för lång tid för att man ska orka/vilja/stå ut med kassar överallt, alla halvfulla. För att inte tala om kompost…
  Ni är på rätt väg! Sedan, när ni känner för det, lägg till en sak. Typ konservburkar. Vips tar man hand om allting men det måste inte ske idag.

 2. Tänk såhär, du är student! Studenter är typ dom som påverkar miljön minst :smile: Vi reser inte lika mycket, köper inte lika mycket prylar och vi bor litet! Sen åker ni ju tåg när ni åker till Sundsvall också, värsta miljövänligt! 😉

  Vi slänger förresten allt som ska återvinnas i samma påse och sorterar det sen när vi står i soprummet, funkar hur bra som helst! Då behöver man bara en extra påse..

 3. Hej!
  Håller med föregående 2 talare. Ett tips vill jag dock ge. Har inte sett hur ni bor, men jag vet hur det är att bo trångt. 😉 Vi har en snygg kista med återvinning i. Då syns inte de fula kassarna.

  Kram kram

 4. Jag får alltid lite ont i hjärtat av att höra talas om folk som inte källsorterar :sad: Alla i min familj utom jag struntar i källsortering och det gör mig mycket ledsen. Men ni verkar ju inte bara strunta i det, utan gör det ni kan vilket gläder mig. Jag kan bara ge samma tips som Sara ovan – lägg allt i samma påse och källsortera på plats! Det gör jag och jag tömmer påsen bara cirka en gång i veckan, det är alltså inte särskilt jobbigt. Ni är ju redan rätt duktiga, men jag hoppas att ni blir ännu mer miljövänliga, vi kan alla göra något för vår stackars värld! Kramar

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)