Hem » Mitt liv » ”Mig äger ingen, ej ens jag själv” (dikt av Gunnar Ekerlöf)

”Mig äger ingen, ej ens jag själv” (dikt av Gunnar Ekerlöf)

Väldigt vacker och talande dikt… Suck… har precis läst ut en väldigt bra men också väldigt jobbig bok, ”Mig äger ingen” av Åsa Linderborg. Den handlar om en flicka och hennes uppväxt med en kärleksfull men alkoliserad far. Jag tror jag kan sluta mig till att denna typ av genre inte riktigt passar mig, nutida verklighetsbaserade tragiska historier om en grått svenssonliv. Jag blir liksom lite deprimerad av det, jag slogs av det i tisdags när det var så fantastiskt fint väder, och jag först låg i gräset i Kronobergsparken för att sedan förflytta mig till ett café, och läste. Jag var på så gott humör och solen sken, men så i takt med regnmolnens inrullande dök min sinnesstämning. Jag kände mig tvungen att stanna upp och fundera över varför jag helt plötsligt blev så deppig, då jag insåg att det nog var boken som gjorde mig så tungsint.

Den här typen av historier målar alltid upp en så sorglig och melankolisk bild över trasiga liv och relationer, man börjar liksom ifrågasätta sin egna existens och liv ”Hur har jag det? Kommer jag också titta tillbaka på mitt liv med en sorglig suck? Finns det en massa prång och hörn i min existens som rymmer avgrund och tragik?” Men det var en väldigt bra bok som jag kan rekomendera för er som gillar denna typ av böcker, jag har bara lite svårt att skaka av mig den.

Nä min melodi är mer esoteriska fantasysagor eller pampiga historiska romaner, inte att förglömma med en god portion romatik också :mrgreen: då trivs jag. Så därför tror jag att jg måste läsa lite Isfolket nu :razz:

2 kommentarer to “”Mig äger ingen, ej ens jag själv” (dikt av Gunnar Ekerlöf)”

  1. Läste den för typ ett år sen och gillade den också. Men som sagt: man blir inte speciellt glad av den, mer eftertänksam och en aning melankolisk.

  2. mm men jag slås ändå av hur mycket kärlek det är i den trots all misär

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)