Hem » Mitt liv » ~~ läspaus ~~

~~ läspaus ~~

Väldigt underlig upplevelse det här en efter en verkar alla Stockholms original vandra in. Jag sitter och läser på Serioteket i Kulturhuset vid plattan, det är en del av Stockholms stadsbibliotek och man kan komma hit för att läsa böcker, lyssna på musik osv. tror de har en ganska stor samling serietidningar, därav namnet. Hände sig i alla fall så att jag som planerat inte riktigt kunde grymma efterskolan då min axel verkar vara paj, så jag tränade det jag kunde och styrde sedan stegen hit för att läsa lite. Ja jo jag vet det är mycket läsande nu, syrran ringde befarade för mitt liv och undrade om jag drunknat i alla kurslitteratur men så är det när man läser litteraturvetenskap. Anledningen till att jag inte bara åkte hem är att vi ska i universitetets regi gå på Stadsteaterns uppsättning av Strindbergs Påsk ikväll.

Så sitter jag här med ett ex av ”I väntan på Godot” och förundras mellan läsandet av alla underliga människor som är här. Mittemot mig sitter en ganska korpulent man med långt vitt skägg, han sover och uttrycker några gurglande läten emellanåt. Han är klart en ”hoboe” eller uteliggare, något jag antar pga hans fötter, mamma skulle få dåndimpen och skrika ”TA ETT FOTBAD MÄNNISKA”, de är sandalbeklädda med väldigt långa gula tånaglar samt något frostbitna. Lite längre bort sitter en gubbe, med ena benet i graven verkar det som, väldigt gammal alltså och tittar i uppslagsverk. Då menar jag inte att det verkar som att han läser något speciellt, han har ett i knät som han slött studerar sen går han och hämtar ett nytt… fascinerande. Bredvid mig sitter en man med ett förstoringsglas och tittar på något i en plastficka.

Väldigt spännande det här, jag måste gå hit fler gånger och bara titta på folk, verkar som att alla udda typer dras hit… inklusive jag då alltså:mrgreen:

Nu ska jag ta och leta mig någonstans där jag kan äta min ICA sallad, hoppas på att det ska finnas något matsäcks utrymme inne i kulturhuset så att jag slipper sitta nere på plattan och äta.

2 kommentarer to “~~ läspaus ~~”

  1. Hur var pjäsen? Jag och en kompis (Aida) tänkte se den i februari men det blev aldrig av. Nu har vi istället funderat på att se ”I väntan på Godot” med Persbrant :smile: men det verkar visst vara ganska svårt att få biljetter… :sad:

  2. Jo det var helt okej, väldigt avskalad men det var spännande hur det satte dialogen i fokus, tror dock att den kan vara lite svår att se för någon som inte läst och analyserat dramat som vi gjort under seminarierna… Jag vill också se I väntan på Godot, men det är sjukt slutsålt. Har dock hört små fåglar viska att de kanske ska sätta in extra föreställningar samt att de som jag fattar det även ska spela den till hösten 😛

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)