Hem » Gallerier, Mitt liv » Brahelg

Brahelg

Oh vilket underbart veckoslut vi har haft, min kära bror och hans familj kom i onsdagskväll för att stanna till idag (söndag). De är så söta mina två ulliga brorsbarn, speciellt när de nyss ha sovit och blinkar så där yrvaket med ögonen.

Det har varit en fullspäckad helg med div aktiviteter. I torsdags åkte vi in till stan för att strosa lite, vädret var lite kyligt så vi gick på ”Ett rum för barn” i kulturhuset, jätteroligt med en massa pedagogiska hörn och en uppsjö av böcker, kan verkligen rekommendera det för alla trötta eller rastlösa familjer som är i behov av en liten paus. Det blev såklart en del shopping också :mrgreen: jag fyndade örhängen, en väska, en tröja och 4st bhar à 49kr.

I fredags hade jag föreläsning på morgonen, kändes sådär att åka ifrån men blev desto roligare att träffa de efter. De hade åkt till en ”parklek” (VA! tänker alla normala människor såklart, vad är det för påhitt, Lekpark heter det väl! Men nej, här i Stockholm kallar man mer organiserade lekparker för ”parklekar”) vid St Eriksplan (i Vasaparken tror jag det var, minns inte så noga eller har något lokal sinne för den delen) där vi picniclunchade på en filt i solen –> hur mysigt som helst <– det finns hopp om livet när solen skiner.

Lördagen spenderades på Skansen med toppenväder, glass, dyr läsk, björnungar och lekparker. Det var en underbar dag, vi var lite oroliga eftersom det var kör-SM den dagen och de spärrade av vägarna ut dit… gahsp… men det var inte så fasligt mycket folk :cool:. Vi lärde oss dock vissa saker om Skansen: ta med kaffe och vatten, eftersom det är svindyrt där, samt att det nog vore betydligt mycket mysigare att ha picnic än att äta på en fullproppad restaurang. Efteråt gick vi på en jättemysig Indisk restaurang, Indira, på söder vid Skanstull. Kan rekommenderas! väldigt studentvänliga priser.

Idag blev lite tokig, i alla fall för Elins del eftersom hon började kräkas imorse. Så det mesta som planerats för dagen fick ställas in, dock åkte vi hem till Lillis och Maria för ett ”inför-barnkalas”. Olivia fyller 4 på tisdag så, de bjöd på super god tårta. Olivia fick bestämma och garnera så det blev inte bara godis ovanpå tårtan utan även i alla lager inuti tårtan, helt suveränt tycker jag då verkligen alla får massavis med godis… något jag kommer ta med mig i livet :mrgreen:.

Efter kalasandet susade de iväg hemåt med saaben, så nu känns det sådär tomt som det alltid gör när gäster åker. Jag och Stefan åkte till Barkarby en sväng, för jag var tvungen att byta ett par skor som jag måste fått slag då jag köpte för små, så det var lite som plåster på tomheten. En rejäl promenad tog vi också i den underbara solen och efter njöt av Stefans pappas Chili som vi hade i frysen.

Helt underbart har det i alla fall varit, toppenväder alla dagar och trevliga aktiviteter. Jag tyckte nog bäst om Skansen, kände att dit måste man åka oftare eftersom det är så vansinnigt mysigt att strosa omkring bland lummiga träd och fina djur. Ett minus är dock att de inte har studentrabatt i entrén :???: Sen måste jag nog, mycket till Stefans förtret, säga att jag vill ha en kompakt kamera eftersom vår andra är så stor och tung. Det här är något jag även kände när syrran och Arvid var här, jag har inte ett enda kort från då eftersom jag inte ville släpa kameran. Visst hade jag kunnat ta med den under denna helg eftersom de hade vagnar med sig men jag kände att då skulle jag inte kunna slappna av utan hela tiden gå och oroa mig för att den skulle bli norpad ur vagnen.

One Comments to “Brahelg”

  1. Mysigt! Så söta dom är :smile: Och shit vilket underbart hår hon har, Olivia! :smile:

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)