Hem » Gallerier, Mitt liv » Åh vilken helg!

Åh vilken helg!

Jag är helt slut, märkte när vi tränade ikväll att jag är helt utpumpad. Så detta blogginlägg blir kanske lite konstigt, men nu vet ni varför.  Inte så konstigt att jag är exhausted med tanke på vilka dagar det varit, tidig morgon med full rulle under dagen och shopping på kvällen,  men det har varit underbart att ha Ingela och Arvid här.

Igår var vi på ett lekland som ligger alldeles i närheten, Lekplalatset hette det, vi behövde bara ta en buss från Kista och vips var vi där. Lite bättre än att åka ut till Sickla och Andy’s Lekland, som jag annars verkligen kan rekommendera. Lekpalatset var i alla fall helt okej, inte lika stort som Andy’s men det fanns det mesta man behöver som hoppborgar, kanor och det bästa enligt Arvid var trampbilarna.

Jag det kan vara ett bra ställe att ta med de lite yngre barnen till då grejerna inte var så stora. Dessutom var ljudnivån bättre då det var i gamla kontorslokaler med normal takhöjd istället för en lagerlokal, väldigt positivt för oss vuxna. Det var ett bra ställe i alla fall, speciellt om man har yngre barn. Bra ordnat för att ha kalas där med olika rum med olika teman. De hade Xbox också vilket var lite skoj. Matutbudet var okej kanske inte så bra för sådana som Stefan och mig men annars fanns det varierat med mat och fika till humana priser.

Efter Lekpalatset och lunch i Kista Galleria så åkte vi till Fjärilshuset i Hagaparken, det var ett helt fantastiskt ställe. Kändes som att vi gick in i en regnskog med vackra växter och så hade de en damm med enorma karpar och guldfiskar som man kunde klappa. Fjärilarna var underbart vackra och stora, det fanns en art som såg ut precis som ett löv, jätte häftigt. Väldigt kul ställe att gå till på vintern eller vid dåligt väder (som vi tyvärr hade).

Parken kring Fjärilshuset var också fantastisk, jag blev verkligen sugen på att dra dit sen när det är finare och mer somrigt för att ha picknick. Super fint!

Idag åkte de hem :cry: väldigt tråkigt, det är så kul när familjen kommer och hälsar på. Vi var på Vasamuseet idag, det var jättekul, så häftigt att se det där stora skeppet. Arvid deltog i en visning för barn som var jättebra, I Vasagrisens spår hette den. Det är en bok om en gris som var ombord på skeppet när det sjönk. Först berättade en guiden sagan i ett sagorum och efter fick barnen känna på vissa saker ur sagan som exempelvis gamla mynt och ett rep. Efter sagostunden gick vi ut, tittade på skeppet och de delar som grisen kommit i kontakt med. Det var verkligen en jättebra och pedagogisk visning, Arvid var helt till sig. Jag tror verkligen att man som barn får ut och minns mycket mer av museet genom att delta i en sådan visning.

Nu har de i alla fall åkte hem och det snöar ute, allting ler verkligen åt oss :roll:. Kul har det varit och många roliga stunder har vi haft, Arvid har en väldigt rolig benägenhet att hela tiden kläcka ur sig hysteriskt roliga kommentarer och funderingar. Man märker verkligen att hans hjärna hela tiden går på högvarv, reflekterar han inte över något vi stöter på gör han klarate moves ur Kung Fu Panda. Jag delade ju med mig av hans förklaring till bion och här följer några fler underbara ögonblick:

(Jag och Arvid går på toa i gallerian och han uttrycker sin förtjusning över att där finns en speciell barntoalett som är mindre, vi sitter där bredvid varandra och kissar när han plötsligt utbrister)
– Du, du!
– Ja (säger jag)
– Om man skulle bara en spärm (spermie) då då skulle man ha sån här liiiiiten toalett (han visar genom att använda handen och ett litet mellanrum mellan tumme och pekfinger)
– Ja så skulle det nog vara (säger jag och håller mig för skratt)

(Senare vid samma toalettbesök, jag är klar men inte han. Jag frågar hur det går då han sätter upp tummen vid munnen och säger med inlevelse i rösten)
– Jag ska göra en uppfinning som gör honom både snäll och glad.
(Varpå han blåser på tum toppen som om han skulle blåsa ut ett ljus. Får senare veta när jag frågar honom att det var ur Pettson och Findus)

(Vi sitter på ett Café och fikar innan de ska åka med tåget hem. Ingela uttrycker hur facinerande hon tycker det varit att Arvid efter någon timme på natten kommit upp för att sova med henne. Hon sov i gäst sängen och han på en madrass på golvet, hon frågar honom:)
– Arvid, varför vill du komma och ligga i min säng när vi har sängarna bredvid varandra?
– Jo vet du varför, det är för att jag älskar dig och sängen ligger så nära.

Är han inte helt underbar min systerson!

besok-av-arvid

besok-av-arvid-2

besok-av-arvid-3

besok-av-arvid-4

Blev inte så många fler bilder tagna eftersom jag inte orkade släpa med mig vår kamera tyvärr, inser att jag vill ha en ny kompakt kamera när jag fyller år.

2 kommentarer to “Åh vilken helg!”

  1. Yo! :smile: Tänkte att jag skulle påpeka angående inbjudan som jag skickade på Facebook att det alltså är Erik och Steven som ska spela på Stampen 😀 Hoppas att ni kommer!

  2. Ah, ja jag funderade lite vad det var. Vi har bokat in det i agendan så får vi se 😛

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)