Hem » Mitt liv » ny termin och friska tag

ny termin och friska tag

22 januari 2009

Nu har snart en vecka gått på denna termin med superny kurs, vi började Svenska med Didaktisk inriktning nu. Så nu ska jag gå och bli Svänsklärarinnn (som min kära far uttrycker det) :razz:

Det har gått fint klassen verkar vara bra, alla har svenska som sitt andra ämne och är därför lite rutinerade vilket är bra förutom att det snuvar Disneys och min chans att känna det som att ”vi går vår andra inrikting och är halvvägs i utbildningen, ni har precis börjat…pilutta er” :mrgreen:. Vi har en lärare som är as skön, gör det jobbigaste fonemetiskamorfemet till en lek. Han har så roliga uttryck och skön inställning, på en lektion snackade han om hur Spädisar går igång på när man gör roliga miner. Vi läser om hur barn och ungdomars språkutveckling ser ut, väldigt intressant, har fått lära oss varför barn säger ack istället för tack och så vidare, det har med fonetik och fonologi att göra. Det var kul att se eftersom en av mina små skatter till syskonbarn, Julia, var helt galen i Ronja Rövardotter i julas eller ”Ronja Rörarotter” som hon sa och då kunde jag genom ett diagram spåra varför hon sa det, har med assimilation och uttalslättnad att göra alldeles för krångligt för att jag skall försöka förklara här, det var väldigt skoj i alla fall.

Idag hade vi vårt första didaktik seminarium, var spännande, vi skulle titta på styrdokument i svenska och diskutera kring vad vi tyckte var viktigt osv. Vi blev indelade i grupper för detta, eller vi delade in oss själva, och jag hamnade med tre killar. Ska bli väldigt intressant eftersom jag inte är så van att arbeta med bara killar, två av de var inte där idag men den fjärde var väldigt trevlig att ha och göra med.

Kommer nog bli en ganska givande termin, i alla fall en väldigt annorlunda om man jämför med religionen som var väldigt bokmalsteoretisk, jag hoppas på mycket didaktik och pedagogik. Som de räkmacksåkarna jag och Disney är så har vi en polare från religionen som också läser svenska men en termin före oss, så vi får låna alla böcker. Så OTROLIGT skönt, vi har haft sån himla tur under vår utbildning som kunna låna böcker till nästan alla kurser. Har verkligen inte köpt mycket kurslittertur under dessa 2 1/2år.  :mrgreen:

Har lite svårt att förstå att det är fredag imorgon, veckan har gått sååååå fort, men det är väl så att bli gammal. Fyller 24 snart, det är nästan 25 och efter det är man ju praktiskt taget 30….vojne vojne….inte för att jag har åldersnoja eller så men shit jag är ju vuxen nu. Brukar fundera på det när jag är ute bland folk, typ går på apoteket eller handlar mat på konsum, undra hur andra människor ser mig. Folk som inte känner mig alltså, ser de mig som en vuxen kvinna eller som en18-19åring, skulle vara ganska intressant att veta.

4 kommentarer to “ny termin och friska tag”

  1. måste hålla med om att kursen verkar lovande och att snubben är asskön =) Våran räkmacka är också ddet underbaraste som finns 😛 😀 😉 😆

  2. Apropå Ronja rövardotter.
    Olivia utbrast från ingenstans på bästa rumpnissedialekt häromdan: ”Sätt den på storfoten” vilket fick oss att skratta gott.

  3. ehh jag har länge brottats med min enfaldiga missuppfattning av att du fortfarande bara är typ 7 år… Jag tror du kan slappna av ett tag till över din ålder. Så länge jag lever kommer jag att betrakta dig som liten 😆 kram

  4. Hehe jag kan tänka mig att Olivia skulle få för sig något sådant, hon är så rolig med sina uttryck. Det känns skönt att veta syrran 😀

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)