Hem » Mitt liv » ”så, nu var det här gjort å”

”så, nu var det här gjort å”

5 december 2008

Så brukade alltid min mormor säga när något var gjort efter en middag eller dyl festlighet.

Idag var begravningen, det var nog bland det värsta jag varit med om. Jättejobbigt, väldigt mysko att se kistan och veta att min mormor låg instängd där, utan att kunna komma ut. Det var nästan som att jag fick panik ett tag och ville bara ut därifrån, värst var nog att inte få stortjuta utan att man var tvungen att behärska sig. Det är så tyst i en kyrka, varje hulkning ekar mellan valven och kristallkronorna.

Jag har bestämt mig för att på min begravning ska ingen få ha svarta och tråkiga kläder på sig, sen ska det vara partaj efteråt.

Men det blev bättre efter ett tag, speciellt då prästen började surra om jesus och apostlarna, det kändes som att jag fick lite distans till hela tillställningen då och irriterade mig på att nån gubbe himlen skulle kunna hjälpa mig i min sorg. Men det var valdigt fint det prästen (som var mormors bror) sa och det var supergulligt när barnbarnsbarnen sjung Nu tändas tusen juleljus, så klockrent eftersom barn var det som mormor satte främst i världen.

Det har varit en väldigt jobbig dag i alla fall, men också ganska nödvändig tror jag. Det var trevligt att fika efter och prata med alla släktingar. Men nu är det där gjort å… så nu kan man på riktigt börja bearbeta sorgen.

One Comments to “”så, nu var det här gjort å””

  1. Kram på dig favvoKarlsson från Sara & Erik! 😉

Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)